Η υποψήφια έκδοση iOS 16.2 φέρνει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο με μια επιλογή συμμετοχής για πρόσθετες λειτουργίες του iCloud. Η λειτουργία θα φτάσει για όλους τους χρήστες των ΗΠΑ με την κυκλοφορία του iOS 16.2 και του iPadOS 16.2 πριν από το τέλος του έτους. Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2023 για τον υπόλοιπο κόσμο.

Η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο είναι για τα αντίγραφα ασφαλείας iCloud, Σημειώσεις, Φωτογραφίες, iCloud Drive, Μηνύματα και άλλα. Όταν είναι ενεργοποιημένη η Σύνθετη προστασία δεδομένων, οι μόνες κατηγορίες iCloud που δεν καλύπτονται από την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο είναι το iCloud Mail, Επαφές και Ημερολόγιο.

Εάν η συσκευή σας έχει ρυθμιστεί να λαμβάνει beta για προγραμματιστές, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού για να πραγματοποιήσετε λήψη της υποψήφιας έκδοσης iOS 16.2. Η Apple δεν δίνει ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά αυτό θα είναι σύντομα . Μια άφιξη την επόμενη εβδομάδα για όλους είναι μια πιθανότητα, εκτός και αν υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να προτείνουμε άλλη υποψήφια έκδοση με διορθώσεις.

Από την πλευρά του Mac, η Apple προσφέρει την υποψήφια έκδοση (build 22C65) του macOS 13.1. Και πάλι, αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμο από τους προγραμματιστές. Για το Apple TV, υπάρχει η υποψήφια έκδοση (build 20K362) του tvOS 16.2