Νέες δυνατότητες έρχονται με το iOS 17, ημερομηνία κυκλοφορίας, υποστηριζόμενες συσκευές

0


Η Apple κυκλοφορεί μια σημαντική ενημέρωση του iOS κάθε χρόνο και μπορεί κανείς με ασφάλεια να υποθέσει ότι το iOS 17 θα κυκλοφορήσει το 2023. Ενώ η ανακοίνωση του iOS 16 στο WWDC22 έγινε αποδεκτή και ενθουσίασε κάθε φανατικό iPhone, η τελική δημόσια κυκλοφορία μείωσε τον ενθουσιασμό με τα πολλαπλά σφάλματα και τις δυσλειτουργίες.

Το iOS 17 είναι ακόμα μακριά και δεν έχουμε ακόμη επίσημη ενημέρωση από την Apple σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας του ίδιου ή τις δυνατότητες που θα φέρει. Ωστόσο, εδώ είναι μια ματιά σε όλα όσα μπορούμε να περιμένουμε από την Apple με την ενημέρωση iOS 17.

Ημερομηνία ανακοίνωσης και ημερομηνία κυκλοφορίας του iOS 17

Από την κυκλοφορία του πρώτου iPhone, η Apple κυκλοφορεί μία σημαντική ενημέρωση iOS κάθε χρόνο. Η ενημέρωση ανακοινώνεται και οι δυνατότητες παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου προγραμματιστών . Μετά από αυτό, οι εκδόσεις beta του λογισμικού διατίθενται εντός δύο εβδομάδων. Δεδομένου του ιστορικού της Apple να φιλοξενεί το WWDC τον Ιούνιο την τελευταία δεκαετία, μπορούμε να περιμένουμε ότι η Apple θα ανακοινώσει το iOS 17 στο WWDC τον Ιούνιο του 2023.

Όπως αναφέρθηκε, οι beta εκδόσεις του iOS 17 θα είναι διαθέσιμες λίγο μετά την ανακοίνωση. Ωστόσο, η δημόσια κυκλοφορία του iOS 17 αναμένεται τον Σεπτέμβριο του 2023, μαζί με την πολυαναμενόμενη σειρά iPhone 15 . Και πάλι, πρόκειται για εικασίες που βασίζονται στη δεκαετή ιστορία αυτών των γεγονότων.

Λίστα υποστηριζόμενων συσκευών του iOS 17

Πριν μπούμε σε όλες τις αναμενόμενες δυνατότητες του iOS 17, ας δούμε τις συσκευές που θα λάβουν την ενημέρωση iOS 17. Συνήθως, η Apple παρέχει ενημερώσεις λογισμικού σε iPhone για έως και πέντε χρόνια. Αυτός ο αριθμός μπορεί να επεκταθεί σε έξι χρόνια σε σπάνιες περιπτώσεις όπου το υλικό μπορεί να χειριστεί την ενημέρωση λογισμικού. Από τη σύνταξη αυτού του άρθρου, δεν υπάρχει τρόπος να είμαστε εκατό τοις εκατό σίγουροι ποια iPhone θα λάβουν την ενημέρωση iOS 17. Μπορούμε να υποθέσουμε με βάση το ιστορικό των ενημερώσεων iOS και εδώ είναι μια λίστα με όλες τις συσκευές που αναμένουμε να είναι συμβατές με το iOS 17:

  • Σειρά iPhone 15
  • Σειρά iPhone 14
  • iPhone SE 2022 (3ης γενιάς)
  • Σειρά iPhone 13
  • Σειρά iPhone 12
  • iPhone SE 2020 (2ης γενιάς)
  • Σειρά iPhone 11
  • iPhone XR, XS και XS Max

Τα iPhone 8, 8 Plus και X κυκλοφόρησαν το 2017 και έλαβαν το iOS 16, το οποίο πιθανώς θα έπρεπε να είναι η τελευταία σημαντική ενημέρωση iOS, δεδομένου ότι αυτές οι συσκευές είναι πέντε ετών τώρα. Ωστόσο, υπάρχουν πιθανότητες αυτές οι συσκευές να λάβουν την ενημέρωση iOS 17 εάν η Apple βρει το υλικό σε αυτές τις συσκευές αρκετά ισχυρό.

Αν χρησιμοποιούσα έναν χρήστη iPhone 8, 8 Plus ή X, ωστόσο, δεν θα διατηρούσα τις ελπίδες μου υψηλές και θα έκανα αναβάθμιση στη σειρά iPhone 15, κάτι που θα ένιωθα πραγματικά σαν μια ουσιαστική αναβάθμιση σε σχέση με το εξάχρονο παιδί μου συσκευή.

iOS 17 νέες δυνατότητες και προσδοκίες

Η Apple εξελίσσεται ταχέως από την απόλυτη άγνοια του τι ζήτησαν οι πελάτες και τελικά ανταποκρίνεται στους πελάτες προσφέροντας στους χρήστες τα πιο απαιτητικά χαρακτηριστικά. Το είδαμε αυτό με την ενημέρωση iOS 16, γεμάτη με πολλές προσαρμογές οθόνης κλειδώματος και υποστήριξη γραφικών στοιχείων .

Επιπλέον, η Apple παρουσίασε επίσης το πολυαναμενόμενο Always on Display με τη σειρά iPhone 14 (αν και αποκλειστικό για τη σειρά Pro) και το ανανέωσε με την ενημέρωση iOS 16.2, προσφέροντας στους χρήστες περισσότερο έλεγχο σχετικά με το πώς ήθελαν να προσαρμόσουν τις οθόνες AOD τους.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Apple όχι μόνο ακούει τους καταναλωτές της αλλά και ανταποκρίνεται σε αυτούς καθιστώντας τις απαιτούμενες λειτουργίες διαθέσιμες και αυτοσχεδιάζοντας τις υπάρχουσες, εδώ είναι όλα όσα περιμένουμε από την ενημέρωση iOS 17.

1. Ηχογράφηση κλήσης

Δυνατότητα εγγραφής κλήσεων στο iOS 17

Οι χρήστες ζητούν υποστήριξη εγγενούς εγγραφής κλήσεων στο iPhone εδώ και αρκετά χρόνια. Και ελπίζουμε ότι η Apple θα διαθέσει αυτήν τη δυνατότητα με το iOS 17, δεδομένης της ζήτησής της. Επίσης, ενώ υπάρχουν τρόποι εγγραφής κλήσεων στο iPhone χρησιμοποιώντας εφαρμογές και υπηρεσίες τρίτων , ποιος δεν θα ήθελε να έχει τη δυνατότητα ενσωματωμένη στο λογισμικό;

2. Προστέθηκαν γραφικά στοιχεία κλειδώματος οθόνης

Η προσαρμογή της οθόνης κλειδώματος ήταν ένα σημαντικό μέρος της ενημέρωσης του iOS 16. Αυτήν τη στιγμή, οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν έως και τέσσερα μικρά γραφικά στοιχεία ή δύο μεγάλα γραφικά στοιχεία στην οθόνη κλειδώματος. Υπάρχει αρκετός διαθέσιμος χώρος στην οθόνη κλειδώματος που η Apple μπορεί να χρησιμοποιήσει καλύτερα. Και αναμένουμε από την Apple να επιτρέψει στους χρήστες να προσθέτουν περισσότερα γραφικά στοιχεία στην οθόνη κλειδώματος.

3. Διαδραστικά widgets

Ο πρωταρχικός σκοπός των γραφικών στοιχείων είναι να καθιστούν διαθέσιμες πληροφορίες με μια ματιά. Επίσης εξαλείφουν την ανάγκη εκκίνησης μιας εφαρμογής κάθε φορά που θέλετε να ελέγξετε κάτι βασικό.

Τι θα γινόταν όμως αν αυτά τα γραφικά στοιχεία ήταν πιο διαδραστικά; Τι θα γινόταν αν μπορούσατε να ελέγξετε τον καιρό σε τέσσερις διαφορετικές τοποθεσίες απλώς σύροντας το γραφικό στοιχείο Καιρός ή συνδέοντας φάρμακα απευθείας από την οθόνη κλειδώματος;

Ακούγεται εξοικονόμηση χρόνου, σωστά; Και αυτός είναι ο λόγος που αναμένουμε από την Apple να εφαρμόσει διαδραστικά widget.

4. Διαίρεση οθόνης

Διαίρεση οθόνης στο iOS 17

Η δυνατότητα διαχωρισμού οθόνης σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε δύο ξεχωριστές εφαρμογές ταυτόχρονα. Αυτή η δυνατότητα είναι ήδη διαθέσιμη στο iPad ( Split View ) και στο Mac, αλλά δεν έχει ακόμη φτάσει στο iPhone. Τώρα, μπορεί κανείς να υποστηρίξει ότι η οθόνη του iPhone δεν είναι τόσο μεγάλη όσο το iPad, επομένως η δυνατότητα δεν μπορεί να είναι εφικτή για το iPhone.

Αν και είναι αλήθεια ότι οι χρήστες iPhone δεν θα μπορούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο αυτήν τη δυνατότητα στις οθόνες 6,7 ιντσών τους, πρέπει να υπάρχει ένας πιο ουσιαστικός λόγος για να μην παρέχεται η δυνατότητα. Επιπλέον, αρκετοί κατασκευαστές smartphone Android έχουν ενσωματώσει αυτήν τη δυνατότητα.

5. Διπλές εφαρμογές

Διπλές εφαρμογές στο iOS 17

Πολλές εφαρμογές επιτρέπουν στους χρήστες να χρησιμοποιούν και να κάνουν εναλλαγή μεταξύ πολλών λογαριασμών σε μία μόνο εφαρμογή. Για παράδειγμα, μπορείτε να έχετε πολλούς λογαριασμούς Instagram και να κάνετε εναλλαγή μεταξύ τους πατώντας δύο φορές στο εικονίδιο του προφίλ.

Ωστόσο, πολλές εφαρμογές επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν ενεργό μόνο έναν λογαριασμό σε μία μόνο εφαρμογή. Για παράδειγμα, WhatsApp. Και τότε είναι χρήσιμη η δυνατότητα κλωνοποίησης εφαρμογών και χρήσης διαφορετικών λογαριασμών σε διαφορετικές εκδόσεις της ίδιας εφαρμογής. Θα συμμετάσχει η Apple στο πάρτι; Θα πρέπει να περιμένουμε και να παρακολουθήσουμε.

6. Κατάστημα εφαρμογών τρίτων

Ας υποθέσουμε ότι παρακολουθείτε τα τελευταία γεγονότα και διαρροές στο οικοσύστημα της Apple. Σε αυτήν την περίπτωση, είμαι βέβαιος ότι έχετε ακούσει τα νέα σχετικά με τον Mark Gurman του Bloomberg που ισχυρίζεται ότι η Apple θα επιτρέψει στους χρήστες να εγκαταστήσουν εφαρμογές από καταστήματα εφαρμογών τρίτων. Επίσης, δεδομένου ότι αυτά τα νέα προκύπτουν από την προσπάθεια της Apple να συμμορφωθεί με τους νόμους της ΕΕ, οι πιθανότητες των App Stores τρίτων είναι αρκετά υψηλές.

7. Βελτιωμένες Ειδοποιήσεις

Βελτιωμένες προσαρμογές ειδοποιήσεων στο iOS 17

Η Apple προσπάθησε να βελτιώσει τις ειδοποιήσεις με το iOS 16. Οι χρήστες έχουν πλέον την επιλογή να εμφανίζουν ειδοποιήσεις σε μορφές Count, Stack ή List . Ωστόσο, υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά μας και η Apple πρέπει πραγματικά να βελτιώσει τον τρόπο πρόσβασης και διαχείρισης των ειδοποιήσεων στην οθόνη κλειδώματος ή στο Κέντρο ειδοποιήσεων.

8. Ανανέωση iMessage

Σύμφωνα με έναν διαρρήκτη στο Twitter, η Apple θα ανανεώσει το iMessage με iOS 17. Η νέα έκδοση θα έχει βελτιωμένη αρχική οθόνη iMessage, νέες δυνατότητες συνομιλίας AR (πιθανότατα κατασκευασμένες για τα επερχόμενα ακουστικά AR της Apple), Δωμάτια συνομιλίας, αυτοκόλλητα κ.λπ. Οι φήμες πρέπει να γίνουν πιστευτές, αυτή η ενημέρωση θα είναι μια σημαντική ανανέωση του σχεδιασμού του iMessage.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !