Η Apple ετοιμάζει κάτι νέο για το iPad Pro, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2024 για να το απολαύσετε σύμφωνα με πληροφορίες του
Mark Gurman του Bloomberg 

Η Apple δεν  είχε προγραμματίσει σημαντικές καινοτομίες το 2023, είτε για το iPad Pro, το βασικό iPad, το iPad mini ή το iPad Air. Αναμένονται βασικές αναβαθμίσεις με νέους, πιο ισχυρούς επεξεργαστές. Αλλά δεν θα υπήρχαν πολλά άλλα να ανακοινωθούν .

Όσον αφορά το iPad Pro, δεν υπήρξε καμία πραγματικά σημαντική αλλαγή από την κυκλοφορία το 2018. Ομολογουμένως, η Apple έχει προχωρήσει σε ένα τσιπ M1, αλλά το προηγούμενο ήταν ήδη ισχυρό. Για το 2024, η Apple θα προσφέρει μια «μεγάλη αναμόρφωση» του tablet της σύμφωνα με τον Gurman. Η κυκλοφορία θα μπορούσε να γίνει την άνοιξη, αν και αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Οι φήμες έχουν ήδη διαρρεύσει για την επόμενη γενιά. Μια αξιοσημείωτη αλλαγή θα πρέπει να είναι η παρουσία μιας οθόνης OLED. Αυτό θα είναι το πρώτο tablet από την Apple που θα έχει τέτοιο πάνελ. Ο αναλυτής Ross Young έχει ήδη ανακοινώσει μια τέτοια επιλογή.

Άλλοι θόρυβοι από φήμες δείχνουν μια γυάλινη πλάτη , η οποία και πάλι θα ήταν η πρώτη για ένα iPad. Η τεχνολογία MagSafe, που ήδη υπάρχει στο iPhone για αξεσουάρ και ασύρματη φόρτιση, θα μπορούσε επίσης να κάνει το ντεμπούτο της στο tablet .

Γίνεται επίσης λόγος για μεγαλύτερες οθόνες, με μελλοντικά iPad που θα μπορούσαν να είναι 16 ιντσών . Θα ήταν τόσο μεγάλες όσο η οθόνη ενός MacBook Pro. Αλλά η ημερομηνία κυκλοφορίας τους δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.