Το Fortnite στο iOS θα είναι λίγο πιο περιορισμένο

Παρά την κατάργηση από το App Store, εξακολουθείτε να μπορείτε να παίξετε στο iOS εάν το κατεβάσατε πριν εξαφανιστεί και εξακολουθεί να είναι στη συσκευή σας σήμερα. Ωστόσο, αυτή είναι μια περιορισμένη έκδοση, καθώς δεν υπάρχουν άλλες ενημερώσεις. Δεν υπάρχει σύστημα εποχής για παράδειγμα.

Έτσι αποδεικνύεται ότι το παιχνίδι θα γίνει λίγο πιο περιορισμένο τις επόμενες ημέρες. Πράγματι, ο λογαριασμός Fortnite στο Twitter ανακοινώνει ότι οι παίκτες με την έκδοση 13.40 (η πιο πρόσφατη πριν από την κατάργηση του App Store) δεν θα μπορούν πλέον να ξοδεύουν τα V-Bucks τους από τις 30 Ιανουαρίου. Τα V-Bucks είναι το νόμισμα στο παιχνίδι. Επιπλέον, πρέπει να είναι 18 ετών και άνω για να συνεχίσουν να παίζουν.

Γιατί αυτή η αλλαγή; Το στούντιο λέει ότι θέλει όλες οι εκδόσεις του παιχνιδιού του να βασίζονται στις Epic Online Services, εργαλεία που περιλαμβάνουν γονικούς ελέγχους, προεπιλεγμένες αγορές και λειτουργίες γονικής επαλήθευσης. «Δεν μπορούμε να ενημερώσουμε την εφαρμογή σε αυτές τις πλατφόρμες λόγω των περιορισμών της Apple και της Google στο Fortnite », μας λέει η ομάδα.

Πίσω στο 2023;

Μπορούμε να περιμένουμε το Fortnite να επιστρέψει στο iOS; Είναι δυνατό, τουλάχιστον στην Ευρώπη. Το iOS 17 θα πρέπει να προσφέρει τη δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών χωρίς να περάσουν από το App Store (sideloading) και μπορούμε να υποψιαστούμε ότι η Epic Games θα αδράξει την ευκαιρία. Επιπλέον, ο επικεφαλής της Epic Games, Tim Sweeney , πρότεινε πρόσφατα ότι το παιχνίδι μπορεί να επιστρέψει το 2023, χωρίς να εξηγήσει πώς θα είναι αυτό. Και για τους πιο ανυπόμονους, υπάρχει ακόμα το cloud gaming με το GeForce Now και το Xbox Cloud Gaming που είναι διαθέσιμα σε iOS.