Σύμφωνα με τη Rovio, το Angry Birds First βλάπτει τη βιωσιμότητα του Angry Birds 2 και άλλων σύγχρονων εκδόσεων του παιχνιδιού. Δείτε τι λέει  εδω η εταιρεία :

Εξετάσαμε την επιχειρηματική υπόθεση για το Rovio Classics: Angry Birds και λόγω του αντίκτυπου του παιχνιδιού στο ευρύτερο χαρτοφυλάκιο παιχνιδιών μας, αποφασίσαμε ότι το Rovio Classics: Angry Birds δεν θα εμφανίζεται πλέον στο Google Play Store την Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου. Επιπλέον, το παιχνίδι θα μετονομαστεί σε Red's First Flight στο App Store. Το Rovio Classics: Angry Birds θα συνεχίσει να παίζεται σε συσκευές όπου έγινε λήψη του παιχνιδιού, ακόμη και μετά την απόσυρσή του.

Καταλαβαίνουμε ότι αυτό είναι θλιβερό νέο για πολλούς οπαδούς, καθώς και για την ομάδα που εργάστηκε σκληρά για να κάνει πραγματικότητα το Rovio Classics: Angry Birds. Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες στους θαυμαστές του Angry Birds που έδειξαν την αγάπη τους για τη μάρκα και αυτό το παιχνίδι από την αρχή. Ελπίζουμε ότι αυτοί οι οπαδοί μπορούν να συνεχίσουν να φέρνουν αυτό το πάθος στα παιχνίδια μας Angry Birds, όπως το Angry Birds 2, το Angry Birds Friends και το Angry Birds Journey, όπου καθημερινός μας στόχος είναι να δημιουργούμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία για τους παίκτες.

Είναι ενδιαφέρον ότι το παιχνίδι δεν θα εμφανίζεται πλέον στο Play Store στην πλευρά του Android, όπου θα παραμείνει στο iOS με μια αλλαγή ονόματος. Η Rovio περιμένει τις ομάδες του App Store να επικυρώσουν την αλλαγή.

Με την αλλαγή του ονόματος, το παιχνίδι δεν θα εμφανίζεται πλέον στο App Store κάνοντας αναζήτηση για "Angry Birds", θα επισημαίνονται μόνο οι υπόλοιποι τίτλοι. Και αυτό ακριβώς ψάχνει η Rovio για να λαμβάνει περισσότερους νέους τίτλους.