Η Apple ενημέρωσε αθόρυβα
την εφαρμογή Χαρτών της για να προσφέρει καλύτερη εμπειρία 3D σε μερικές πόλεις και συγκεκριμένα στη Βοστώνη στις ΗΠΑ και στο Μόναχο στη Γερμανία.

Σύμφωνα με την Apple, αυτό το είδος εμπειρίας επιτρέπει πλουσιότερες λεπτομέρειες σχετικά με οδικές σημάνσεις, κτίρια, εμπορικές περιοχές, μαρίνες, βλάστηση, υψόμετρο, διαδρομές δημόσιας συγκοινωνίας και πολλά άλλα. Η πλοήγηση βελτιώνεται επίσης με την προσθήκη οδηγιών οδήγησης επαυξημένης πραγματικότητας και μια όψη στο επίπεδο του δρόμου του παρμπρίζ όταν πλησιάζετε σε σύνθετους κόμβους.

Το πρόβλημα με αυτήν την τρισδιάστατη εμπειρία στους Χάρτες είναι ότι είναι διαθέσιμη μόνο σε λίγες πόλεις. Το χαρακτηριστικό έκανε το ντεμπούτο του το 2021 με το iOS 15. Σήμερα, επηρεάζει κυρίως πόλεις της Βόρειας Αμερικής. Υπάρχουν και κάποιες πόλεις σε άλλες χώρες. Αυτές περιλαμβάνουν την Ατλάντα, το Βερολίνο, Σικάγο, Λας Βέγκας, Λονδίνο, Λος Άντζελες, Μελβούρνη, Μαϊάμι, Μόντρεαλ, Νέα Υόρκη, Φιλαδέλφεια, Σαν Ντιέγκο, Σαν Φρανσίσκο, Σιάτλ, Σίδνεϊ, Τορόντο, Βανκούβερ και Ουάσιγκτον. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλές πόλεις που λείπουν και μπορούμε να δούμε ότι η Apple αφιερώνει το χρόνο της για να εμπλουτίσει τη λίστα.

Δεν χρειάζεται να κάνετε κάποια συγκεκριμένη ενημέρωση του iOS για να εκμεταλλευτείτε τους βελτιωμένους 3D χάρτες στις νέες πόλεις, η Apple έκανε την αλλαγή σε επίπεδο διακομιστών της.