Η Apple έχει προσφέρει
την πρώτη beta του iOS 16.5 για λήψη . Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα χέρια των προγραμματιστών και οι δημόσιοι δοκιμαστές θα την έχουν σύντομα (μάλλον σήμερα το απόγευμα). Από μόνη της, αυτή είναι μια αρκετά μικρή ενημέρωση.

Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά του iOS 16.5 beta είναι η εμφάνιση μιας καρτέλας Sports στην εφαρμογή Apple News. Είναι στο επίπεδο της κάτω μπάρας, στο κέντρο. Αριστερά βρίσκονται οι καρτέλες Σήμερα και Ειδήσεις+, όπου στα δεξιά υπάρχουν Ήχος και Παρακολούθηση. Προηγουμένως, υπήρχε μια καρτέλα Αναζήτηση, αλλά αυτή εξαφανίστηκε για να αντικατασταθεί από τα Αθλητικά. Είναι πάντα δυνατό να κάνετε μια αναζήτηση, αλλά πρέπει να μεταβείτε στην καρτέλα Παρακολούθηση για να το κάνετε. 

Η καρτέλα Sports διευκολύνει την επιλογή των αγαπημένων ομάδων για εξατομικευμένες ειδήσεις, μια δυνατότητα που ήταν ήδη διαθέσιμη στην προηγούμενη έκδοση του Apple News χωρίς ειδική καρτέλα.

Η εισαγωγή μιας συγκεκριμένης καρτέλας για αθλητικό περιεχόμενο έρχεται καθώς η Apple προσπαθεί να προσελκύσει τους λάτρεις των σπορ στο οικοσύστημά της και στο Apple TV+. Η ομάδα έχει συνάψει συμφωνίες με το Major League Baseball (MLB) και το Major League Soccer (MLS) για αποκλειστικό περιεχόμενο και το αθλητικό περιεχόμενο έχει ενσωματωθεί καλύτερα στο iPhone με λειτουργίες όπως οι Live Activities, οι οποίες επιτρέπουν την παρακολούθηση των αγώνων σε πραγματικό χρόνο από την οθόνη κλειδώματος του τηλεφώνου.

Υπενθυμίζουμε ότι η εφαρμογή Apple News είναι διαθέσιμη αρχικά μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία και τον Καναδά.

Όσον αφορά την beta 16.5, μια άλλη νέα δυνατότητα είναι η εγγραφή βίντεο της οθόνης του iPhone μέσω του Siri .