Οι λόγοι για να χρησιμοποιήσετε ενα iPhone με διπλή SIM

0


Τα smartphone με διπλή SIM έχουν γίνει δημοφιλή, επιτρέποντάς σας να έχετε ανά πάσα στιγμή δύο ξεχωριστούς αριθμούς τηλεφώνου σε μία συσκευή. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα iPhone υποστήριζαν μόνο μία κάρτα SIM.

Αλλά όσο περνούσε ο καιρός, περισσότεροι χρήστες άρχισαν να ζητούν πολλές κάρτες SIM. Έτσι, η Apple μπήκε επίσης στον αγώνα και κυκλοφόρησε iPhone που υποστηρίζουν διπλές κάρτες SIM. Είναι όμως τα iPhone με διπλή SIM καλύτερη επιλογή από τα μεμονωμένα με SIM;

Ποια μοντέλα iPhone υποστηρίζουν διπλή SIM;

Η Apple επεκτείνει τη γκάμα μοντέλων iPhone με διπλή κάρτα SIM, καθιστώντας το πρότυπο. Υπάρχουν τρεις μέθοδοι για να χρησιμοποιήσετε δύο κάρτες SIM ταυτόχρονα με iPhone: δύο ενεργές nano-SIM, δύο ενεργές eSIM ή συνδυασμός και των δύο.

Η nano-SIM είναι μια φυσική κάρτα SIM που τοποθετείται στο iPhone σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να λάβετε μια eSIM , μια ψηφιακή SIM. Παρακάτω είναι η λίστα με όλα τα iPhone που υποστηρίζουν τη χρήση πολλαπλών καρτών SIM.

Συνδυασμός SIM Υποστηριζόμενες συσκευές
Δύο κάρτες nano-SIM
(Μόνο στην ηπειρωτική Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο)
iPhone XR, iPhone XS Max, iPhone 11 series, iPhone 12 series, iPhone 13 series, iPhone 14 series
Δύο eSIM iPhone 13, iPhone SE (3ης γενιάς) και νεότερα
1 nano SIM + 1 eSIM iPhone XR, iPhone XS, σειρά iPhone 11, σειρά iPhone 12, σειρά iPhone 13, iPhone SE (3ης γενιάς) και σειρά iPhone 14 (εκτός ΗΠΑ)

Σημείωση: Όλα τα μοντέλα iPhone 14 που πωλούνται στις ΗΠΑ υποστηρίζουν μόνο e-SIM.

Αλλά γιατί οι άνθρωποι θέλουν να χρησιμοποιούν διπλή SIM 8 λόγοι για τους οποίους πρέπει να αποκτήσετε iPhone με διπλή SIM?

Εξαρτάται τελικά από τις ατομικές σας ανάγκες και προτιμήσεις. Η κατοχή δύο τηλεφωνικών αριθμών ωφελεί τόσο την προσωπική όσο και την επαγγελματική εργασία. Ας ανακαλύψουμε γιατί το iPhone με διπλή κάρτα SIM είναι καλύτερο από μια μοναδική SIM!

1. Διατηρήστε ένα iPhone

Δεν χρειάζεται πλέον να κουβαλάτε δύο τηλέφωνα εάν έχετε προσωπικό και επαγγελματικό αριθμό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μόνο iPhone χρησιμοποιώντας τεχνολογία διπλής SIM. Επίσης, μπορείτε απλώς να συμπληρώσετε έναν αριθμό και να αποκτήσετε πρόσβαση σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας στο iPhone σας.

2. Αποφύγετε τα κλειδώματα δικτύου

Ορισμένα iPhone μπορεί να έχουν κλείδωμα κινητής τηλεφωνίας ή περιοχής. Κλείδωμα εταιρείας κινητής τηλεφωνίας σημαίνει ότι το τηλέφωνό σας είναι κλειδωμένο στον αρχικό φορέα του, αποτρέποντας τη χρήση με άλλες κάρτες SIM. Εάν χρησιμοποιείτε κάρτα SIM από άλλο πάροχο, η αποστολή γραπτών μηνυμάτων και οι κλήσεις δεν θα λειτουργήσουν. Το χειρότερο είναι ότι η Apple δεν έχει πρόσβαση για να το ξεκλειδώσει.

Επιπλέον, το κλείδωμα περιοχής μπορεί να είναι ενεργοποιημένο ανάλογα με τη χώρα σας και τον πάροχο. Επομένως, μπορεί να είναι δύσκολο να έχουμε έναν νέο αριθμό από άλλους παρόχους. Σε αυτήν την περίπτωση, χρησιμοποιήστε διπλή SIM για να διατηρήσετε τον κλειδωμένο αριθμό σας ενώ έχετε πρόσβαση σε άλλα δίκτυα. Όταν πρόκειται για διακοπές που αφορούν συγκεκριμένες εταιρείες, αυτό θα βοηθήσει.

3. Καλύτερη κάλυψη δικτύου

Τις περισσότερες φορές, η κάλυψη δικτύου διαφέρει ανάλογα με την τοποθεσία. Επομένως, εάν το τηλέφωνό σας έχει δύο SIM, μπορείτε να μεταβείτε προσωρινά στην άλλη κάρτα SIM, εάν ένας πάροχος έχει τεχνικά προβλήματα ή κακή ισχύ σήματος. Θα έχετε διπλάσιες δυνατότητες για κάλυψη δικτύου.

4. Κερδίστε εκπληκτικές προσφορές μεταφορέων

Με τόσο μεγάλο ανταγωνισμό, όλοι οι πάροχοι δικτύου προσπαθούν πάντα να διατηρήσουν την πελατειακή βάση. Έτσι, ένα δίκτυο μπορεί να παρέχει καλύτερα πακέτα για την πραγματοποίηση κλήσεων και ένα άλλο μπορεί να προσφέρει πιο σημαντικές εκπτώσεις για πακέτα δεδομένων. Εάν χρησιμοποιείτε iPhone με διπλή SIM, ενδέχεται να έχετε πρόσβαση σε όλες τις πιο εξαιρετικές προσφορές κινητής τηλεφωνίας.

5. Διαχωρίστε την εργασία και την προσωπική ζωή

Μπορεί να είναι δύσκολο να γίνει διάκριση μεταξύ λογαριασμών τηλεφώνου για επαγγελματική και προσωπική χρήση, εάν χρησιμοποιείτε μόνο έναν αριθμό και για τους δύο. Επομένως, η ύπαρξη ενός iPhone με διπλή SIM είναι χρήσιμη για τη διάκριση μεταξύ των χρεώσεων που σχετίζονται με την εργασία και της λήψης αποζημίωσης από την επιχείρηση. Πολλά άτομα διστάζουν να παραχωρήσουν τον προσωπικό τους αριθμό τηλεφώνου όταν μετακομίζουν σε μια επαγγελματική συσκευή. Έτσι, εάν η εταιρεία σας νοικιάσει ένα iPhone με διπλή SIM, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον προσωπικό σας αριθμό σε αυτό.

6. Διαχειριστείτε εύκολα τις επαφές

Η ύπαρξη δύο καρτών SIM διευκολύνει τη διαχείριση των προσωπικών και επαγγελματικών επαφών σας. Επίσης, μπορείτε να ορίσετε διαφορετικούς ήχους κλήσης και για τις δύο κάρτες SIM. Επομένως, μπορείτε εύκολα να διακρίνετε μεταξύ επαγγελματικών και προσωπικών κλήσεων. Εάν η ίδια επαφή βρίσκεται και στις δύο λίστες επαφών της SIM, οι ήχοι κλήσης τους θα αλλάξουν ανάλογα με τον αριθμό που καλούν.

Επίσης, εμπορικές εφαρμογές όπως το Microsoft Outlook μπορεί να λειτουργούν ανεξάρτητα χρησιμοποιώντας τον αριθμό της επιχείρησής σας. Από την άλλη πλευρά, το WhatsApp μπορεί να έχει πρόσβαση στις επαφές στην ιδιωτική SIM μόνο όταν χρησιμοποιεί διπλή SIM στο iPhone σας.

7. Οφέλη ταξιδιού

Εάν πρόκειται να πάτε στο εξωτερικό, θα πρέπει να επαναχρεώσετε τα τέλη περιαγωγής για τη χώρα προορισμού για να πραγματοποιήσετε κλήσεις. Αλλά η αγορά μιας τοπικής κάρτας SIM είναι συχνά πολύ πιο προσιτή. Έτσι, η χρήση ενός iPhone με διπλή SIM είναι καλύτερη από μία μόνο SIM για να αυξήσει σημαντικά την εξοικονόμηση ταξιδιού.

Επιπλέον, μπορείτε να επωφεληθείτε από αποκλειστικές εκπτώσεις στην τοπική SIM. Η επικοινωνία με τοπικές εταιρείες ή άτομα που χρησιμοποιούν τοπική κάρτα SIM είναι απλούστερη και εγγυάται μεγαλύτερη ισχύ δικτύου.

8. Περισσότερος χώρος αποθήκευσης

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον χώρο αποθήκευσης κάθε κάρτας SIM για την αποθήκευση επαφών. Υπάρχουν κάρτες SIM με χωρητικότητα έως και 256 kilobyte. Έτσι, το iPhone σας μπορεί να μεταφέρει διπλάσιες επαφές, μηνύματα κ.λπ. χρησιμοποιώντας διπλές κάρτες SIM.

Μειονεκτήματα των διπλών καρτών SIM στο iPhone

Ενώ το iPhone με διπλή SIM έχει πολλά πλεονεκτήματα, υπάρχουν και μερικά μειονεκτήματα που πρέπει να γνωρίζετε.

  • Αφήνει πιθανό αντίκτυπο στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone, παρέχοντας μικρότερους χρόνους αναμονής. Ενώ τα σύγχρονα iPhone διαθέτουν αποτελεσματικά συστήματα διαχείρισης μπαταρίας, η ταυτόχρονη λειτουργία δύο καρτών SIM μπορεί να εξαντλήσει την μπαταρία σας πιο γρήγορα.
  • Τα ακουστικά διπλής SIM παράγουν συχνά μεγαλύτερες ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες (EMF).
  • Επίσης, η απώλεια ενός iPhone με διπλή SIM είναι δύο φορές πιο προβληματική από ότι θα χαθούν δεδομένα που σχετίζονται με δύο SIM. Η διατήρηση του iPhone σας όσο το δυνατόν ασφαλέστερου είναι κρίσιμης σημασίας για να μείνετε μακριά από προβλήματα.

Συνοψίζοντας, η χρήση ενός iPhone με διπλή SIM μπορεί να είναι περιττή εάν δεν ταξιδεύετε συχνά και δεν χρειάζεστε πολλούς αριθμούς τηλεφώνου.

Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !