Με την εγκατάσταση της beta του macOS 13.4, μπορούμε να δούμε μια νέα ρύθμιση για την επιλογή του καναλιού. Υπάρχουν τρεις επιλογές: "Disabled", "macOS Ventura Developer Beta" και "macOS Ventura Public Beta". Από προεπιλογή, η επιλεγμένη επιλογή είναι "Απενεργοποιημένη". Αυτό σημαίνει ότι η συσκευή παραμένει το κανάλι για σταθερές ενημερώσεις. 

Στο macOS 13.4, η επιλογή βρίσκεται στις Ρυθμίσεις συστήματος > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού. Για το watchOS 9.5, ανοίξτε την εφαρμογή Apple Watch στο iPhone που είναι συνδεδεμένο στο ρολόι και, στη συνέχεια, μεταβείτε στο My Watch > General > Software Update.

Στην πραγματικότητα, η χρήση ενός προφίλ προγραμματιστή χωρίς λογαριασμό προγραμματιστή δεν είναι πλέον δυνατή, έτσι μόνο οι εγγεγραμμένοι προγραμματιστές θα μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στην έκδοση beta . Το ίδιο ισχύει και για τις δημόσιες beta, αν και η πρόσβαση στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όλους, σε αντίθεση με το πρόγραμμα προγραμματιστών, που κοστίζει 99 $/έτος.

Είναι πιθανό ότι αυτό δεν θα έχει μεγάλο αντίκτυπο με το iOS 16.5, το macOS 13.4 ή το watchOS 9.5. Ωστόσο, η αλλαγή θα γίνει αισθητή όταν η Apple ανακοινώσει τα iOS 17, macOS 14 και watchOS 10 στις 5 Ιουνίου στην κεντρική ομιλία του WWDC 2023 . Η δωρεάν λήψη ενός προφίλ προγραμματιστή από το Διαδίκτυο δεν θα λειτουργήσει, θα χρειαστείτε έναν πληρωμένο λογαριασμό προγραμματιστή για να εγκαταστήσετε νέες beta. Διαφορετικά, θα πρέπει να περιμένουμε μερικές εβδομάδες για τις δημόσιες beta.