Η Apple ενημέρωσε τους υπαλλήλους της ότι δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν το ChatGPT στην εργασία τους. Το ίδιο ισχύει και για άλλες τεχνολογίες παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με έγγραφο που έλαβε η Wall Street Journal .

Η Apple ανησυχεί ότι εργαλεία όπως το ChatGPT θα διαρρεύσουν απόρρητα εταιρικά δεδομένα. Εκτός από το ChatGPT, η εταιρεία απαγόρευσε στο προσωπικό της να χρησιμοποιεί το Copilot από το GitHub (Microsoft), ένα εργαλείο που βοηθά στη σύνταξη κώδικα με αυτόματη συμπλήρωση.

Πολλές επιχειρήσεις, όπως τράπεζες, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης, έχουν αποφύγει να υιοθετήσουν το ChatGPT φοβούμενοι ότι οι υπάλληλοί τους ενδέχεται να παράσχουν ακούσια στο chatbot ευαίσθητες ιδιόκτητες πληροφορίες. Η Samsung απαγόρευσε στους υπαλλήλους της τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT, αφού ανακάλυψε ότι ορισμένοι από αυτούς είχαν ανεβάσει ευαίσθητο κώδικα στην πλατφόρμα. Η εταιρεία φοβόταν ότι τα δεδομένα που διαβιβάστηκαν σε πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης όπως το Bing και το Google Bard θα μπορούσαν να καταλήξουν να διαρρεύσουν σε άλλους χρήστες.

Η ανακοίνωση της Apple έρχεται την ίδια εβδομάδα που το OpenAI κυκλοφόρησε μια επίσημη εφαρμογή για το ChatGPT στο iOS . Είναι διαθέσιμο για δωρεάν λήψη στο iPhone (προς το παρόν στις Ηνωμένες Πολιτείες).

Από την πλευρά της η Apple ετοιμάζει κάτι σχετικό με την τεχνητή νοημοσύνη. Ο John Giannandrea διαχειρίζεται το έργο. Προηγουμένως εργάστηκε στην Google,  οπου και  εντάχθηκε στην Apple το 2018 .