Αυτά ειναι τα οφέλη από τη χρήση VPN στις συσκευές σας iOS το 2023

0


Πολλοί χρήστες της Apple τείνουν να υποθέτουν ότι οι συσκευές τους είναι 100% ανθεκτικές στους χάκερ. Δυστυχώς, αυτό είναι απλώς ευσεβής πόθος. Αν και η Apple προσφέρει αναμφίβολα εξαιρετικές δυνατότητες ασφαλείας, δεν είναι απρόσβλητη από κυβερνοαπειλές, ειδικά όταν είστε συνδεδεμένοι. Ως εκ τούτου, είναι καλή ιδέα να λάβετε κάποια επιπλέον προστασία για να προστατεύσετε τα προσωπικά σας δεδομένα και να παραμείνετε ασφαλείς από τους κινδύνους του Διαδικτύου. Εδώ, ένα VPN (Virtual Private Network) έρχεται για να βοηθήσει.

Αξίζει όμως πραγματικά τον κόπο; Ποια είναι τα οφέλη από την ύπαρξη ενός VPN στη συσκευή σας iOS;

Ας ανακαλύψουμε.

Τι είναι ένα VPN σε μια συσκευή iOS;

Το VPN είναι ένα αρκτικόλεξο για το εικονικό ιδιωτικό δίκτυο. Μια εφαρμογή VPN είναι μια ψηφιακή λύση ή υπηρεσία για συσκευές Android, Windows, Mac και iOS που κρυπτογραφεί την επισκεψιμότητά σας στο διαδίκτυο και αποκρύπτει τη διεύθυνση IP σας.

Με απλά λόγια…

Τα VPN αναδρομολογούν την επισκεψιμότητά σας χρησιμοποιώντας αποκλειστικούς διακομιστές, ώστε κανείς να μην μπορεί να δει τι κάνετε στο διαδίκτυο.
Το πιο σημαντικό, εμποδίζει οποιονδήποτε να έχει πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα ή στους ψηφιακούς λογαριασμούς σας, υποκλοπώντας και κατασκοπεύοντας την επισκεψιμότητά σας. Αυτό περιλαμβάνει:

  • Κυβερνοεγκληματίες (χάκερ, απατεώνες, απατεώνες κ.λπ.)
  • πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP).
  • Εφαρμογές τρίτων.
  • Άλλοι διαδικτυακοί χρήστες κ.λπ.

Από τι μπορεί ένα VPN να σας προστατεύσει;

Εγκαθιστώντας ένα VPN στο iPhone ή το iPad σας, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την προστασία από όλα τα άσχημα πράγματα που αναφέρονται παρακάτω.

1. Online Tracking (Τοποθεσία).

Το πρώτο πράγμα που κάνει ένα VPN είναι να αλλάξει την πραγματική σας διεύθυνση IP και να εκχωρήσει μία από τη βάση δεδομένων του.

Αυτό είναι που σας κάνει αόρατους στο διαδίκτυο. Χα!

Είναι σημαντικό επειδή η αρχική σας διεύθυνση IP μπορεί να αποκαλύψει τα προσωπικά μας στοιχεία, όπως:

  • Η τοποθεσία σας (πόλη, περιοχή και χώρα)·
  • πάροχος υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP).
  • Φυσική διεύθυνση.
  • Ζωντανή τοποθεσία.

Με όλες αυτές τις πληροφορίες κρυμμένες, μπορείτε να εμποδίσετε άλλους να παρακολουθούν την τοποθεσία σας στο διαδίκτυο.

2. Δραστηριότητα περιήγησης.

Μαζί με την απόκρυψη της γεωγραφικής θέσης και του ψηφιακού προφίλ σας, ένα VPN κρύβει επίσης το ιστορικό αναζήτησής σας από εγκληματίες στον κυβερνοχώρο, παρόχους υπηρεσιών Internet, εφαρμογές τρίτων και κυβερνητικές οντότητες μετατρέποντάς το σε κωδικούς που δεν μπορούν να αποκρυπτογραφηθούν.

Για απλοποίηση…

Η χρήση ενός VPN καθιστά σχεδόν αδύνατο για κανέναν να καταλάβει τι κάνετε.

Δεν είναι κακό, σωστά;

Για παράδειγμα, οι χάκερ μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ιστορικό περιήγησής σας για να ελέγξουν ποιους ιστότοπους και εφαρμογές επισκέπτεστε συχνά.

Από την τραπεζική σας εφαρμογή μέχρι τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τις βάσεις δεδομένων εργασίας, τίποτα δεν είναι 100% ασφαλές.

Αυτοί οι εγκληματίες μπορούν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις με κωδικό πρόσβασης και να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς σας για να κλέψουν χρήματα, προσωπικά δεδομένα ή ακόμα και την ταυτότητά σας.

Και κανείς δεν θα ήθελε να συμβεί αυτό.

3. Περιορισμός εύρους ζώνης.

Εάν κάνετε πολλή ροή και παιχνίδια στη συσκευή σας iOS, καταναλώνετε πολύ περισσότερα δεδομένα από τους απλούς χρήστες του διαδικτύου.

Οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου μισούν τις βαριές δραστηριότητες δεδομένων καθώς καταπονούν το δίκτυό τους.

Ως εκ τούτου, ο περιορισμός του εύρους ζώνης έχει γίνει μια κοινή πρακτική στον κλάδο όπου οι πάροχοι υπηρεσιών επιβραδύνουν σκόπιμα την ταχύτητά σας στο διαδίκτυο.

Έτσι, χρησιμοποιώντας ένα VPN για πρόσβαση στο Netflix ή για να παίξετε διαδικτυακά παιχνίδια, θα μπορείτε να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας. Έτσι, ο ISP σας δεν μπορεί να το παρακολουθήσει και να μειώσει το εύρος ζώνης σας.

4. Παραβιάσεις δεδομένων και παραβιάσεις.

Γνωρίζατε ότι η Apple συνελήφθη από χάκερ που προσποιούνται ότι είναι αξιωματούχοι επιβολής του νόμου το 2021;

Σύμφωνα με το Bloomberg , η εταιρεία τους παρείχε αριθμούς τηλεφώνου πελατών, διευθύνσεις IP, ακόμη και φυσικές διευθύνσεις.

Έτσι, όπως κάθε άλλο τηλέφωνο ή tablet, τα iPhone και τα iPad δεν είναι απρόσβλητα από παραβιάσεις δεδομένων, επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού και άλλες απειλές για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς. Ξέρω.

Ωστόσο, εγκαθιστώντας ένα VPN, μπορείτε να ορίσετε μια περίμετρο γύρω από το ψηφιακό σας δίκτυο και να προστατεύσετε τα προσωπικά σας στοιχεία.

Τα VPN χρησιμοποιούν αδιαπέραστη κρυπτογράφηση 256-AES-bit για επιπλέον προστασία. Ακόμη και το πιο εξελιγμένο λογισμικό hacking δεν μπορεί να σπάσει αυτήν την κρυπτογράφηση.

Αξίζει να έχετε VPN στο iPhone;

Ναι, η εγκατάσταση μιας εφαρμογής VPN στο iPhone σας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ενισχύσετε την ασφάλεια του τηλεφώνου σας.

Αν και η Apple προσφέρει την καλύτερη ενσωματωμένη κρυπτογράφηση στην αγορά, περιορίζεται στην κίνηση που στέλνει το τηλέφωνό σας στους διακομιστές της Apple. Έτσι, οι χάκερ μπορούν εύκολα να κατασκοπεύσουν την κυκλοφορία του δικτύου σας.

Μαζί με την ασφάλεια όλης της επισκεψιμότητάς σας, ένα VPN μπορεί επίσης να αποτρέψει την πλαστογράφηση Wi-Fi και την παρακολούθηση διαφημίσεων, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε δημόσια δίκτυα.

Το VPN προστατεύει το iPhone από τους χάκερ;

Ουσιαστικά ναι.

Ένα VPN προσφέρει προστασία βασισμένη σε κρυπτογράφηση για να κρύψει τη διεύθυνση IP και την επισκεψιμότητα στο διαδίκτυο. Αυτό καθιστά σχεδόν αδύνατο για τους χάκερ να παρακολουθήσουν τις δραστηριότητες και την τοποθεσία σας.
Με απλά λόγια, σας καθιστά πιο δύσκολο στόχο και μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες κλοπής δεδομένων.

Ένα VPN κρύβει την τοποθεσία σας στο iPhone;

Ναι, ο βασικός σκοπός ενός VPN είναι να κρύψει τη διεύθυνση IP σας και να κατευθύνει όλη την κίνηση σε έναν απομακρυσμένο διακομιστή.

Η διαδικασία κρυπτογραφεί τη γεωγραφική σας τοποθεσία και εκχωρεί μια εικονική διεύθυνση IP που δεν περιέχει τα προσωπικά σας στοιχεία.

συμπέρασμα

Το VPN είναι μια εξαιρετική λύση ασφαλείας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποτρέψετε τους χάκερ, τους κατασκοπευτές και άλλους κακόβουλους εγκληματίες από το να μπλέξουν με τη συσκευή iOS και τα προσωπικά σας δεδομένα.

Παρόλο που τα iPhone είναι γενικά ασφαλή, δεν είναι κακό να επιλέξετε πρόσθετη ασφάλεια, ειδικά όταν έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας δημόσιο Wi-Fi ή έχετε ευαίσθητες πληροφορίες στις συσκευές σας.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !