Με το watchOS 10, η Apple θα προσφέρει "Βελτιστοποιημένο όριο φόρτισης" στα Apple Watch SE, Series 6, Series 7 και Series 8. Φυσικά, μπορεί κανείς να υποψιαστεί ότι το Apple Watch Series 9, το οποίο κανονικά θα φτάσει τον Σεπτέμβριο, θα υποστηρίζει επίσης το ίδιο Σύστημα.

Υπάρχουν δύο χαρακτηριστικά. Το πρώτο είναι το “Optimized Battery Charging” που ισχύει για όλα τα Apple Watch. Το ρολόι σας μαθαίνει να αναγνωρίζει τις καθημερινές σας συνήθειες φόρτισης για να βελτιώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του. Αυτή η λειτουργία έχει σχεδιαστεί για να μειώνει τη φθορά της μπαταρίας σας και να βελτιώνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας μειώνοντας τον χρόνο πλήρους φόρτισης του Apple Watch. Είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή. Μια ρύθμιση επιτρέπει την απενεργοποίησή του.

Στη συνέχεια ακολουθεί η λειτουργία «Βελτιστοποιημένο όριο φόρτισης». Μαθαίνει να αναγνωρίζει τις καθημερινές σας συνήθειες φόρτισης για να καθορίσει πότε να φορτίσετε την μπαταρία σε ένα βελτιστοποιημένο όριο και πότε να επιτρέπεται η πλήρης φόρτιση. Και πάλι είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή και όσοι επιθυμούν μπορούν να το απενεργοποιήσουν.

Το watchOS 10 είναι προς το παρόν διαθέσιμο σε beta από προγραμματιστές . Η δημόσια beta θα είναι διαθέσιμη τον Ιούλιο και η τελική έκδοση θα φτάσει το φθινόπωρο σύμφωνα με την Apple.