Ο Εθνικός Οργανισμός Συχνοτήτων (ANFR) ανακοινώνει ότι έχει επικυρώσει τη διορθωτική ενημέρωση της Apple σχετικά με το iPhone 12 και την υπέρβαση του DAS , δηλαδή τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα, στη Γαλλία. Η ενημέρωση καθιστά δυνατή την τήρηση της οριακής τιμής.

Το SAR (ειδικός ρυθμός απορρόφησης) καθιστά δυνατό τον ποσοτικό προσδιορισμό της ενέργειας που μεταφέρεται από τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα και απορροφάται από το ανθρώπινο σώμα. Οι μετρήσεις ANFR αποκάλυψαν τιμές SAR «μελών» –δηλαδή ένα τηλέφωνο που κρατιέται στο χέρι ή στην τσέπη του παντελονιού– που υπερβαίνει τα όρια των προτύπων που ισχύουν στην περίπτωση του iPhone 12. Ήταν 5,74 W/kg, όπου το όριο είναι 4 W/kg.

Σήμερα, η ANFR ανακοινώνει ότι η ενημέρωση της Apple για το iPhone 12 οδήγησε σε SAR «μέλους» στα  3,94 W/kg. Μάλιστα, το τηλέφωνο συμμορφώνεται με τα πρότυπα για τα κύματα αφού δεν πρέπει να ξεπερνά τα 4 W/kg.

«Εναπόκειται πλέον στην Apple να διανείμει αυτήν την ενημέρωση λογισμικού σε όλους τους χρήστες του iPhone 12 προκειμένου να φέρει τον εξοπλισμό σε συμμόρφωση με τα τρέχοντα πρότυπα. Αυτή η διανομή θα καταστήσει δυνατή την άρση της απαγόρευσης μάρκετινγκ », αναφέρει το ANFR.

Ποια είναι η εν λόγω ενημέρωση; Το πρακτορείο αναφέρει μόνο ότι είναι υλικολογισμικό 4.06.02, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες. Θα πρέπει επομένως να περιμένουμε μια επικείμενη ενημέρωση λογισμικού για το iPhone 12.