Όσον αφορά το μπλοκ φωτογραφιών, ο κύριος αισθητήρας είναι 48 megapixel (f/1,6), αλλά οι φωτογραφίες καταγράφονται από προεπιλογή σε 24 megapixel. Ο δεύτερος αισθητήρας είναι 12 megapixel με οπτικό ζουμ 2X. Η λειτουργία πορτραίτου βελτιώνεται σημαντικά με το iPhone 15. Χάρη στη μηχανική εκμάθηση, οι φωτογραφίες που λαμβάνονται βελτιώνονται περαιτέρω σε συνολική ποιότητα. Η λειτουργία Smart HDR σάς επιτρέπει επίσης να αποκαλύπτετε περιοχές που είναι πολύ σκοτεινές σε μια φωτογραφία. Η εγγραφή βίντεο γίνεται σε 4K, 60 fps + ενεργοποιημένο HDR.

Ο επεξεργαστής στο iPhone 15 είναι ο A16, το ίδιο τσιπ που βρίσκεται στο iPhone 14 Pro. Ειδικότερα, χάρη σε αυτό το τσιπ (χαραγμένο σε 4 nm), καλύτερη διαχείριση κατανάλωσης, το iPhone 15 έχει πλέον διάρκεια μπαταρίας μίας ημέρας και το iPhone 15 Plus διαρκεί λίγο περισσότερο χάρη στην ικανότητα μεγαλύτερης μπαταρίας. Το iPhone 15 διαθέτει επίσης το τσιπ U2 Ultra Wideband που βελτιώνει τις λειτουργίες τοποθεσίας. Το iPhone 15 μπορεί να ανιχνεύσει συσκευές από τρεις φορές την απόσταση που επιτρέπεται με το τσιπ U1. του iPhone 14.

Όσον αφορά τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες, η Apple προσφέρει δωρεάν δορυφορικές υπηρεσίες για μια περίοδο δύο ετών και εμφανίστηκε μια νέα λειτουργία, η Δορυφορική Οδική Βοήθεια, η οποία σας επιτρέπει να επωφεληθείτε, μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, από την τεχνική οδική υποστήριξη που επιτρέπει την αντιμετώπιση σχεδόν οποιαδήποτε κατάσταση. Τελικά, και αυτό φυσικά αναμενόταν με ανυπομονησία, το iPhone 15 εγκαταλείπει το Lightning και αντ' αυτού έχει θύρα USB-C! Πιο αξεσουάρ (αυτό είναι δίκαιο) μια νέα σειρά θηκών FineWoven, χωρίς δέρμα, συνοδεύει τα νέα μοντέλα.

Το iPhone 15 θα είναι διαθέσιμο προς πώληση για $799 και το iPhone 15 Plus για $899.