Υπάρχουν αρκετές μαρτυρίες στο Reddit ( εδώ κι εκεί ), καθώς και στο κοινωνικό δίκτυο X (πρώην Twitter). Οι χρήστες παρατήρησαν όταν ξύπνησαν ότι το iPhone τους είχε ζητήσει να εισάγουν τον κωδικό, αντί να ξεκλειδώνουν κανονικά χρησιμοποιώντας το Face ID. Όταν πήγαν να ρίξουν μια ματιά στις ρυθμίσεις της μπαταρίας, παρατήρησαν ότι η μπαταρία ήταν άδεια για αρκετές ώρες. 

Δύο επιλογές είναι δυνατές. Είτε το iPhone απενεργοποιήθηκε και ενεργοποιήθηκε ξανά αρκετές ώρες αργότερα. Είτε το iPhone έκλεισε και έκανε επανεκκίνηση αμέσως, αλλά δεν έλαβε υπόψη το επίπεδο της μπαταρίας γιατί δεν ξεκλειδώθηκε τουλάχιστον μία φορά.

Το πιο εκπληκτικό πράγμα στην ιστορία είναι ότι το γεγονός ότι το iPhone σβήνει και στη συνέχεια ενεργοποιείται ξανά φαίνεται να έχει επηρεάσει πολλούς χρήστες τη νύχτα της 9ης προς 10 Οκτωβρίου. Αρκετοί από αυτούς έχουν εγκαταστήσει το iOS 17 και ακόμη και την πιο πρόσφατη έκδοση, δηλαδή το iOS 17.0.3 . Υπάρχουν επίσης αναφορές για το πρόβλημα με τα iPhone 15 και 15 Pro, αλλά άλλα άτομα με παλαιότερα μοντέλα έχουν επίσης αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Προς το παρόν είναι δύσκολο να γνωρίζουμε τι προκάλεσε αυτό το πρόβλημα. Ειδικά από τη στιγμή που δεν επηρεάστηκαν όλοι.