Το σκεπτικό για την κατάργηση του CarPlay στη GM

Ο Tim Babbitt, επικεφαλής προϊόντων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας στη General Motors, είπε στο MotorTrend ότι η ασφάλεια είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την αυτοκινητοβιομηχανία. Συγκεκριμένα, μιλά για απόσπαση της προσοχής του οδηγού που προκαλείται από τη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το CarPlay και το Android Auto έχουν προβλήματα σταθερότητας που εκδηλώνονται σε κακές συνδέσεις, κακή απόδοση, αργές αποκρίσεις και διακοπείσες συνδέσεις. Και όταν κάποιος αντιμετωπίζει προβλήματα, οι οδηγοί ξαναβρίσκουν τα τηλέφωνά τους, παίρνοντας τα μάτια τους από το δρόμο, κάτι που ανατρέπει εντελώς τον σκοπό πλατφορμών όπως το CarPlay. Η διόρθωση αυτών των προβλημάτων είναι μερικές φορές πέρα ​​ από τον έλεγχο του κατασκευαστή του αυτοκινήτου. Η GM λοιπόν προτίμησε να το σταματήσει όλο αυτό.

Η διατριβή του Tim Babbitt είναι ότι εάν οι οδηγοί έπρεπε να κάνουν τα πάντα μέσω των ενσωματωμένων συστημάτων του οχήματος, θα ήταν λιγότερο πιθανό να πιάσουν τα τηλέφωνά τους και επομένως λιγότερο αποσπασμένοι και ασφαλέστεροι πίσω από το τιμόνι. Παραδέχεται, ωστόσο, ότι η GM δεν έχει ακόμη δοκιμάσει αυτή τη διατριβή στο εργαστήριο ή στον πραγματικό κόσμο, αλλά πιστεύει ότι έχει δυνατότητες, εάν την υιοθετήσουν οι πελάτες.

Η General Motors βασίζεται σε μια μελέτη της JD Power για να ισχυριστεί ότι ένα από τα παράπονα των οδηγών αφορά προβλήματα με το CarPlay και το Android Auto. Ως εκ τούτου, ο κατασκευαστής αποφάσισε να μην τα προσφέρει πλέον και να έχει το δικό του σύστημα που θα αναπτυχθεί με την Google.