Το Sideloading πλησιάζει στο iPhone, γνωρίζοντας ότι η Apple έχει προθεσμία έως τις 6 Μαρτίου του 2024 για να συμμορφωθεί με το DMA, δηλαδή τον νέο κανονισμό στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό επιβάλλει μια ολόκληρη σειρά κανόνων, συμπεριλαμβανομένης της εξουσιοδότησης εγκατάστασης εφαρμογών που δεν προέρχονται από το App Store.

Σύντομα sideloading στο iPhone

Με βάση τις συνήθειες της Apple, η πρώτη beta του iOS 17.4 θα είναι διαθέσιμη αυτή την εβδομάδα, γνωρίζοντας ότι η τελική έκδοση του iOS 17.3 κυκλοφόρησε χθες . Μένει να δούμε αν η πρώτη κιόλας beta θα περιλαμβάνει την επιλογή sideloading για εγκατάσταση εφαρμογών όχι από το App Store ή αν η Apple θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για να την ενεργοποιήσει.

Μπορούμε επίσης να φανταστούμε ότι η Apple θα κάνει το ελάχιστο όσον αφορά την υποστήριξη sideloading, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρούς περιορισμούς. Ο κατασκευαστής ενήργησε ήδη με αυτόν τον τρόπο πριν από λίγες ημέρες, όταν η αμερικανική δικαιοσύνη την ανάγκασε να εξουσιοδοτήσει τους προγραμματιστές εφαρμογών να μπορούν να ενημερώνουν τους χρήστες τους ότι είναι δυνατό να πληρώσουν χωρίς να περάσουν από το App Store. Η Apple αποφάσισε να επιβάλει προμήθεια 27% , παρόλο που η εταιρεία δεν επεξεργάζεται καθόλου την πληρωμή. Υπάρχουν επίσης και άλλοι δεσμευτικοί κανόνες.

Από την άλλη, η Apple αποδέχθηκε πρόσφατα τη χρήση του τσιπ NFC του iPhone για υπηρεσίες πληρωμών τρίτων. Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν αυτό θα εφαρμοστεί με το iOS 17.4 ή αν θα πρέπει να περιμένουμε για μια μεταγενέστερη ενημέρωση.