Η εφαρμογή Notes θα πρέπει να βελτιωθεί στο iOS 18 και macOS 15, προσφέροντας και ηχογραφήσεις. Περισσότερα στοιχεία αποκαλύπτονται σήμερα από το AppleInsider .

Η νέα λειτουργία θα επιτρέπει στους χρήστες να εγγράφουν, να αποθηκεύουν και να αναπαράγουν ηχογραφήσεις απευθείας από την εφαρμογή Notes στο iOS 18 και στο macOS 15. Οι εγγραφές που γίνονται στην εφαρμογή θα ενσωματώνονται σε μεμονωμένες σημειώσεις, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες θα έχουν την επιλογή να προσθέσουν κείμενο ή εικόνες. Θα μπορούσαν έτσι να προσθέσουν περιγραφές ή περιεχόμενο σε μια ηχογράφηση.

Οπτικά μιλώντας, η ηχογράφηση θα έμοιαζε πολύ με αυτό που βρίσκουμε σήμερα με την εφαρμογή Dictaphone της Apple. Επιπλέον, τα αρχεία ήχου θα συγχρονίζονται με το iCloud, όπως οι κλασικές σημειώσεις.

Εκτός από την εγγραφή ήχου, η Apple ετοιμάζει μια νέα λειτουργία που ονομάζεται "Math Notes". Αυτό το σύστημα λέγεται ότι εκμεταλλεύεται τη συνδεσιμότητα με την εφαρμογή Αριθμομηχανή της Apple, επιτρέποντας στους χρήστες να ενσωματώνουν πληροφορίες Αριθμομηχανής στην εφαρμογή Σημειώσεις. Αυτό θα επιτρέψει την εμφάνιση της σωστής μαθηματικής σημειογραφίας, μια ουσιαστική συντομογραφία για ακαδημαϊκές, επιστημονικές και μηχανικές εφαρμογές.

Οι χρήστες θα μπορούν να ανοίγουν τις σημειώσεις μαθηματικών από την εφαρμογή Αριθμομηχανή μέσω μιας αποκλειστικής επιλογής ή κουμπιού, που θα επιτρέψει τη γρήγορη και εύκολη πλοήγηση.

Η Apple θα ανακοινώσει το iOS 18 κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του WWDC 2024 στις 10 Ιουνίου . Θα υπάρχουν επίσης macOS 15, watchOS 11, tvOS 18 και visionOS 2.