Τα τρωτά σημεία που διορθώθηκαν με το iOS 17.5 περιλαμβάνουν το AppleAVD, AppleMobileFileIntegrity, AVEVideoEncoder, Localize, kernel, Libsystem, Maps, MarketplaceKit, Notes, RemoteViewServices, Screenshots, Shortcuts, Sync Services, Voice Control και WebKit. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες ενημερώσεις , κανένα ελάττωμα δεν είχε ήδη γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από χάκερ πριν από τις ενημερώσεις κώδικα της Apple. Άρα αυτό είναι καλό.

Ένα πρόβλημα με το iOS 17.5 και τα App Stores τρίτων κατασκευαστών

Αυτό που είναι λιγότερο προφανές είναι ότι η επιδιόρθωση για το ελάττωμα που επηρεάζει το πλαίσιο MarketplaceKit που προκαλεί ένα σφάλμα. Με το iOS 17.5, δεν είναι πλέον δυνατή η επανεγκατάσταση των App Stores τρίτων, εάν τα διαγράψετε. Στην οθόνη εμφανίζεται ένα μήνυμα σφάλματος που δηλώνει ότι δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση του app store. "Παρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την εγκατάσταση της εφαρμογής από το altstore.io. Προσπαθήστε ξανά », μπορούμε να διαβάσουμε. Αλλά η προσπάθεια ξανά δεν αλλάζει τίποτα.

Musk explique le bug :

Το iOS 17.5 αποτρέπει την επανεγκατάσταση εναλλακτικών καταστημάτων εφαρμογών. Το MarketplaceKit δημιουργεί τώρα ένα διαφορετικό client_id κάθε φορά που καλείται. Οι προγραμματιστές εναλλακτικών αγορών δεν έχουν πλέον τρόπο να εντοπίσουν τους χρήστες που έχουν ήδη αγοράσει την εφαρμογή marketplace.

Μπορούμε άραγε τώρα να περιμένουμε την Apple να προσφέρει το iOS 17.5.1 για να διορθώσει την κατάσταση ? Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν η Apple θα πάρει το χρόνο της (ή όχι) με την επιδιόρθωση, γνωρίζοντας ότι στον κατασκευαστή δεν αρέσει το DMA στην Ευρώπη, το οποίο επιβάλλει συγκεκριμένα App Stores τρίτων.