Οι χρήστες του iPhone και του iPad μπορούν να αναμένουν αρκετές νέες δυνατότητες που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη στο iOS 18. Αρκετές από αυτές αποκαλύπτονται σήμερα χάρη στο AppleInsider .

Οι δυνατότητες AI για το Siri με iOS 18 περιλαμβάνουν: 

AI σε αφθονία με το iOS 18

  • Βελτιωμένες αποκρίσεις : Οι δυνατότητες δημιουργίας απόκρισης έχουν ενημερωθεί σημαντικά με ένα νέο έξυπνο πλαίσιο που λαμβάνει υπόψη οντότητες όπως άτομα, επιχειρήσεις, συμβάντα ημερολογίου, τοποθεσίες, ημερομηνίες και άλλα.
  • Βελτιωμένες φωνές : Περισσότερες φυσικές φωνές και καλύτερη λειτουργία μετατροπής κειμένου σε ομιλία.
  • Στοιχεία ελέγχου πολυμέσων μεταξύ συσκευών : Χρησιμοποιήστε το Siri σε μια συσκευή για να ελέγξετε την αναπαραγωγή σε μια άλλη, όπως μέσω του Apple Watch για Apple TV.
  • Catch-up : Οι χρήστες μπορούν να ζητήσουν μια προεπισκόπηση των πρόσφατων ειδοποιήσεών τους μέσω του Siri.

Υπάρχουν επίσης άλλες λειτουργίες εκτός από το Siri:

  • Έξυπνες απαντήσεις : Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να απαντούν σε μηνύματα και email με απαντήσεις κειμένου που δημιουργούνται αυτόματα.
  • Μεταγραφή και σύνοψη : Τα νέα εργαλεία AI για την εφαρμογή Notes επιτρέπουν στους χρήστες να επεξεργάζονται ήχο στην εφαρμογή, να μεταγράφουν ήχο και να συνοψίζουν κείμενο.
  • Σημειώσεις μαθηματικών : Υποστήριξη για μαθηματικές σημειώσεις στην εφαρμογή Notes μέσω της ενσωμάτωσης της εφαρμογής Αριθμομηχανή. Τα Math Notes θα επιτρέψουν στην εφαρμογή Notes να αναγνωρίζει μαθηματικές εξισώσεις, να βρίσκει λύσεις και να δημιουργεί γραφήματα.
  • Προβλέψεις μαθηματικών πληκτρολογίου : Βελτιώσεις πληκτρολόγησης για την ολοκλήρωση σύνθετων μαθηματικών εκφράσεων όταν αναγνωρίζονται ως μέρος της εισαγωγής κειμένου, όπως προγνωστικό κείμενο ή συμπλήρωση ενσωματωμένου κειμένου.
  • Καθαρισμός : Αυτό αφαιρεί αντικείμενα από φωτογραφίες χρησιμοποιώντας γενετική τεχνητή νοημοσύνη. Αυτό το εργαλείο θα αντικαταστήσει την τρέχουσα λειτουργία "Retouch" της Apple.
  • Generative Playground : Μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί γενετική τεχνητή νοημοσύνη για τη δημιουργία και την επεξεργασία εικόνων με μια επέκταση της εφαρμογής iMessage. Προς το παρόν έχει σχεδιαστεί μόνο για εσωτερικά περιβάλλοντα δοκιμών της Apple, αλλά υπάρχουν σχέδια που επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργούν εικόνες και στη συνέχεια να τις μοιράζονται μέσω του iMessage.

Από την άλλη πλευρά, το visionOS 2 για το Apple Vision Pro θα υιοθετήσει επίσης ένα βελτιωμένο μοντέλο πρόβλεψης κειμένου χάρη στην ενσωμάτωση του συστήματος Transformer LM της Apple, καθώς και σε μια ανανεωμένη διεπαφή χρήστη φωνητικών εντολών.

Η Apple θα ανακοινώσει όλα αυτά κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας του WWDC 2024 στις 10 Ιουνίου .