Κλείδωμα εφαρμογών iPhone με Face ID

Σύμφωνα με το MacRumors , η Apple θα προσφέρει μια νέα δυνατότητα με το iOS 18 που θα επιτρέπει στους χρήστες να κλειδώνουν μια συγκεκριμένη εφαρμογή με το Face ID, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν την αναγνώριση προσώπου για να την ανοίξουν. Αυτό είναι ένα μέτρο ασφαλείας που μπορεί να είναι χρήσιμο ανάλογα με τον τύπο της εφαρμογής, προκειμένου να αποτρέψει την πρόσβαση ενός αγαπημένου σας προσώπου όταν του δανείζετε το ξεκλείδωτο iPhone σας, για παράδειγμα.

Αν και αναφέρεται η υποστήριξη για το Face ID, η Apple θα πρέπει επίσης να επιτρέψει τη χρήση του Touch ID σε παλαιότερα iPhone ή απλώς τον κωδικό πρόσβασης iPhone.

Διευκρινίζεται ότι η λειτουργία κλειδώματος θα είναι διαθέσιμη τουλάχιστον για εφαρμογές της Apple όπως Messages, Mail, Notes, Photos, Safari, Phone και άλλες. Ωστόσο, η υποστήριξη για εφαρμογές τρίτων από το App Store δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Σκοτεινή λειτουργία για εικονίδια

Με έναν άλλο τρόπο, η Apple θα επεκτείνει τη σκοτεινή λειτουργία του iOS 18 για να την προσφέρει στο επίπεδο των εικονιδίων εφαρμογών στην αρχική οθόνη. Θα υπάρχει μια σκούρα απόχρωση που ενεργοποιείται. Και πάλι, επισημαίνεται ότι αυτό θα αφορά τουλάχιστον τις εφαρμογές της Apple. Μπορούμε να φανταστούμε ότι η Apple θα προσφέρει μια επιλογή στους προγραμματιστές ώστε να μπορούν να κάνουν το ίδιο με τις δικές τους εφαρμογές.

Υπενθυμίζουμε ότι μια πρόσφατη φήμη αποκάλυψε ότι η Apple θα προσφέρει μια επιλογή αλλαγής του χρώματος των εικονιδίων εφαρμογών στην αρχική οθόνη.

Η Apple θα ανακοινώσει το iOS 18 αύριο κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του WWDC 2024 .