Ένα επίμονο εμπόδιο για τους χρήστες

Για όσους έχουν συνηθίσει να παρακολουθούν παραδοσιακή τηλεόραση, η μετάβαση σε μια Apple TV 4K με εφαρμογές streaming απαιτεί αρκετά βήματα με διαφορετικούς λογαριασμούς, διαφορετικές εφαρμογές και συνδέσεις και, φυσικά, την εισαγωγή αυτών των συνδέσεων.

Ακόμα και για τους πιο εξοικειωμένους με την τεχνολογία, η εισαγωγή διαπιστευτηρίων εφαρμογής ροής με τηλεχειριστήριο παραμένει μια επίπονη εμπειρία.

Το tvOS έχει σταδιακά προσθέσει περισσότερες λειτουργίες με την πάροδο των ετών για να μετριάσει αυτό το πρόβλημα. Πλέον μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιο ενός κοντινού iPhone αντί για αυτό του tvOS ή να επαληθεύσετε τις αγορές σας μέσω ενός άλλου προϊόντος της Apple. Το σύστημα καναλιών της εφαρμογής Apple TV προσπάθησε επίσης να κάνει τη ροή ευκολότερη από ποτέ, αλλά δυσκολεύτηκε να πείσει τους σημαντικούς συνεργάτες.

Ένα πολλά υποσχόμενο νέο API

Η τελευταία προσπάθεια της Apple με το tvOS 26 ίσως να λειτουργήσει. Το tvOS 26 εισάγει ένα νέο API που, μόλις υιοθετηθεί από τις αγαπημένες εφαρμογές streaming, θα μπορούσε να σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να συνδεθείτε σε μια εφαρμογή streaming στο Apple TV.

Η Apple εξηγεί:

Το API αυτόματης σύνδεσης επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται στην εφαρμογή σας μία φορά—σε μία συσκευή—και να έχουν πρόσβαση σε αυτήν από κάθε μία από τις συσκευές Apple που διαθέτουν. Αυτό εξαλείφει την ανάγκη εκ νέου εισαγωγής ονομάτων χρήστη και κωδικών πρόσβασης, επιτρέποντας στους χρήστες να απολαμβάνουν απρόσκοπτα την εφαρμογή σας από οποιαδήποτε οθόνη.

Μόλις το Netflix, το Disney+, το HBO Max και άλλοι αρχίσουν να υποστηρίζουν το νέο API στο tvOS 26 και το iOS 26, οι χρήστες θα απολαμβάνουν μια πολύ πιο φιλική προς το χρήστη εμπειρία streaming σε συσκευές Apple. Για παράδειγμα, θα μπορείτε να συνδεθείτε στο Netflix μία φορά στο iPhone σας και στη συνέχεια να συνδεθείτε αυτόματα σε iPad, Apple TV 4K και ούτω καθεξής.

Ενώ συνήθως δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι οι εφαρμογές τρίτων θα υιοθετήσουν ένα νέο API, σαφώς αυτό ωφελεί τόσο τις υπηρεσίες streaming όσο και τους χρήστες.