App Store: Η Apple μειώνει την προμήθεια στην Κίνα μετά από πιέσεις

0


Η Apple ανακοινώνει μείωση του ποσοστού προμήθειας στο App Store στην Κίνα, από 30% σε 25%, με ισχύ από τις 15 Μαρτίου 2026. Αυτό έρχεται μετά από πιέσεις από τις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές.

Η προμήθεια μειώνεται από 30% σε 25% στο κινεζικό App Store.

Σε μια σημείωση προς τους προγραμματιστές , η Apple αναφέρει:

Η Apple κάνει αλλαγές στο App Store στην Κίνα μετά από συζητήσεις με τις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές.

Από τις 15 Μαρτίου 2026, θα γίνουν αλλαγές στα ποσοστά προμήθειας που ισχύουν για το App Store για την ηπειρωτική Κίνα σε iOS και iPadOS.

Το ποσοστό προμήθειας για τις τυπικές αγορές εντός εφαρμογής και τις συναλλαγές επί πληρωμή σε εφαρμογές θα είναι 25%. Προς το παρόν, το ποσοστό αυτό είναι 30%. Το ποσοστό προμήθειας για αγορές εντός εφαρμογής που είναι επιλέξιμες στο πλαίσιο του Προγράμματος Μικρών Επιχειρήσεων του App Store και του Προγράμματος Συνεργατών Mini Apps, καθώς και για τις αυτόματες ανανεώσεις συνδρομών αγορών εντός εφαρμογής μετά το πρώτο έτος, θα είναι 12%. Προς το παρόν, το ποσοστό αυτό είναι 15%.

Η Apple είχε ήδη τροποποιήσει το σύστημα προμηθειών της στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να κατευνάσει τις ρυθμιστικές αρχές και επιτρέπει στις εφαρμογές στις Ηνωμένες Πολιτείες να ανακατευθύνουν ελεύθερα τους χρήστες στον ιστό για να ολοκληρώσουν συναλλαγές, παρακάμπτοντας έτσι το σύστημα πληρωμών της. Η εταιρεία έχει επίσης κάνει σημαντικές αλλαγές σε απάντηση στις ιαπωνικές ρυθμιστικές αρχές .

Όσον αφορά την Κίνα, η Apple προσθέτει:

Προσπαθούμε να καταστήσουμε τα iOS και iPadOS το καλύτερο οικοσύστημα εφαρμογών και μια τεράστια επιχειρηματική ευκαιρία για τους προγραμματιστές στην Κίνα. Δεσμευόμαστε να διατηρούμε δίκαιους και διαφανείς όρους για όλους τους προγραμματιστές και να προσφέρουμε πάντα ανταγωνιστικές τιμές στο App Store σε προγραμματιστές που διανέμουν εφαρμογές στην Κίνα, χωρίς να υπερβαίνουμε τις παγκόσμιες τιμές σε άλλες αγορές.

Οι προγραμματιστές δεν χρειάζεται να υπογράψουν τους ενημερωμένους όρους πριν από τις 15 Μαρτίου για να επωφεληθούν από αυτές τις αλλαγές στο ποσοστό προμήθειας από την ημερομηνία αυτή.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας και η μουσική και τα δικαιώματα δεν ανήκουν σε εμάς αλλά στο ραδιοφωνικό σταθμό που αναμεταδίδουμε). Learn More
Accept !