ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ FLASH

0

Μια θεαματική στροφή στην πολιτική της έκανε η Apple, ανοίγοντας το δρόμο για την εμφάνιση στο iPhone, το iPod και το iPad των μέχρι πρότινος... τρισκατάρατων εφαρμογών που έχουν αναπτυχθεί σε Flash.
Με μια λιτή ανακοίνωση, η εταιρεία γνωστοποίησε πως αλλάζει τους όρους βάσει των οποίων πρέπει να αναπτύσσονται οι εφαρμογές για τις συγκεκριμένες συσκευές και με μια πρώτη ανάγνωση επιτρέπεται (σ.σ. επιτέλους) η χρήση του Flash.
Μέχρι πρότινος η Apple δήλωνε με κάθε ευκαιρία την αντίθεσή της στη συγκεκριμένη πλατφόρμα με επιχειρήματα τεχνικής φύσεως. Είχαμε ακούσει τον επικεφαλής της Apple, τον Στιβ Τζομπς, να εξαπολύει μύδρους κατά του Flash (και, κατ' επέκταση της εταιρείας που βρίσκεται πίσω απ' αυτό, της Adobe), με το επιχείρημα ότι πάσχει στον τομέα της ασφάλειας και της απόδοσης.
Οσον αφορά το δεύτερο, δεν έχει και άδικο. Η εκτενέστατη χρήση του Flash στο Διαδίκτυο «γονατίζει» κάθε ημέρα αναρίθμητους υπολογιστές, καθώς σε πάρα πολλές περιπτώσεις βρίσκουμε ολόκληρα web sites να δημιουργούνται αποκλειστικά με τη χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας.
Ομως η άρνηση του Τζομπς και της Apple έκρυβε και κάτι άλλο: με το απαγορευτικό στο Flash, η Apple εξασφάλιζε ότι οι κάτοχοι των συσκευών της θα βασίζονταν αποκλειστικά στις εφαρμογές που πωλούνται μέσω του online καταστήματός της για να κάνουν ό,τι ήθελαν. Φυσικά στις εφαρμογές περιλαμβάνονται και τα παιχνίδια, που αποτελούν μια εξαιρετική πηγή εσόδων για την Apple.
Φαίνεται, όμως, πως τα τελευταία νέα από την αγορά ανησύχησαν σφόδρα την Apple. Η πλατφόρμα του Android επελαύνει ακάθεκτη και το iPad μπορεί να είναι μια ωραία και κομψή συσκευή που έχει τρελάνει τους Αμερικανούς, αλλά δεν «βλέπει» Flash, άρα είναι πρακτικά ημιτελές όσον αφορά την πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Ειρήσθω εν παρόδω, τις τελευταίες εβδομάδες (ίσως με τη βοήθεια του φιάσκου του iPhone4 με την προβληματική κεραία), οι Αμερικανοί καταναλωτές δείχνουν να ενδιαφέρονται περισσότερο για τις συσκευές με το λειτουργικό σύστημα Android της Google, παρά για τα προϊόντα της Apple.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !