Ζητούνται 20.000 εργάτες για να φτιάξουν το iPhone 5

0
20.000 εργάτες αναζητά ο κατασκευαστής ηλεκτρικών συσκευών Foxconn προκειμένου να θέσει και πάλι σε λειτουργία τις γραμμές παραγωγής που θα ετοιμάσουν το νέο iPhone.
Το εργοστάσιο που αναζητά τους εργάτες είναι αυτό που έχει έδρα στην βόρεια Κίνα, στην πόλη Taiyuan και είναι υπεύθυνο για την κατασκευή της νέας συσκευής.
Η παραγωγή του iPhone είναι νούμερο ένα προτεραιότητα για την Foxconn που...
κατασκευάζει το 85% των συνολικών iPhone που θα κατασκευαστούν το επόμενο διάστημα, δηλαδή περίπου 57 εκατομμύρια συσκευές.
Ένας λόγος που η εταιρεία ζητά να προσλάβει τόσο μεγάλο όγκο εργατών είναι ενδεχομένως οι συνεχιζόμενες απεργίες που γίνονται στα εργοστάσιά της Foxconn εξαιτίας της αύξησης που δεν δόθηκε στους εργάτες παρά τις υποσχέσεις της διοίκησης.
Ένας νέος εργάτης στην Foxconn λαμβάνει μισθό 245 δολαρίων το μήνα ενώ μετά από 3 μήνες ο μισθός αυξάνεται στα 285 δολάρια το μήνα (214 ευρώ το μήνα).
Μαζί με τα μπόνους και τις υπερωρίες, ο τελικός μισθός ανέρχεται στα 345 με 550 δολάρια το μήνα (από 259 ευρώ με 414 ευρώ).
Η Foxconn έχει βρεθεί αρκετές φορές στο επίκεντρο έντονης κριτικής για τα εργοστάσιά της και τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν εκεί.
Στο παρελθόν έχουν αυτοκτονήσει μαζικά αρκετοί εργάτες που δεν άντεξαν τις συνθήκες εργασίας. Συγκεκριμένα: 18 εργάτες αυτοκτόνησαν σε ένα εργοστάσιο της Apple το 2010. Το 2011 άλλοι 150 εργάτες απείλησαν ότι θα αυτοκτονήσουν αλλά τους πρόλαβαν.
2 ισχυρές εκρήξεις έχουν συγκλονίσει τα εργοστάσια της εταιρείας, μια πρώτη έκρηξη έγινε στο εργοστάσιο της Chengou, μια δεύτερη έκρηξη έγινε στο εργοστάσιο της Ri-Teng και αυτή είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 59 εργατών.
Στην έκρηξη στην Chengou ένας εργάτης, ο κ. Lai, σκοτώθηκε. Η Apple έστειλε στην οικογένειά του ένα τσεκ με 150.000 δολάρια. Την ίδια στιγμή το μέσο κατάστημα της Apple έχει έσοδα 150.000 δολάρια κάθε 48 ώρες.
Σίμος Κοσμετάτος - simosego@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !