Jonathan Ive: Τώρα δουλεύουμε το σημαντικότερο δημιούργημα της Apple

0
Ανήκει στην οικογένεια της Apple ήδη από το 1992, ενώ από το 1997 είναι υπεύθυνος για το σχεδιασμό των προϊόντων που έχουν αγαπηθεί από το ευρύ κοινό, όπως iPods, iPads, iPhones.
Ο λόγος για το Senior Vice President Βιομηχανικού Σχεδιασμού της Apple, Jonathan Ive, ο οποίος ταξίδεψε στη Μεγάλη Βρετανία, προκειμένου να χειροτονηθεί Ιππότης ως μία κίνηση αναγνώρισης της προσφοράς του στο Βιομηχανικό Σχεδιασμό δήλωσε σε συνέντευξή του:...

"Αυτό που ήθελα πάντα να κάνω είναι να σχεδιάζω και να δημιουργώ. Αυτό αγαπώ να κάνω. Είναι τέλειο, αν μπορέσεις να βρεις αυτό που αγαπάς να κάνεις. Το να το βρεις είναι ένα πράγμα, αλλά στη συνέχεια το να είσαι σε θέση να το κάνεις πράξη και να ασχολείσαι με αυτό, είναι κάτι άλλο." Όσον αφορά τη φιλοσοφία της εταιρείας, ο Jonathan Ive τόνισε:
"Προσπαθούμε να αναπτύξουμε προϊόντα που φαίνονται κάπως αδύνατα. Αυτά που σου αφήνουν την αίσθηση ότι αποτελεί τη μόνη δυνατή, λογική λύση. Τα προϊόντα μας είναι εργαλεία και δεν θέλουμε ο σχεδιασμός να αποτελεί εμπόδιο. Προσπαθούμε να δώσουμε απλότητα και σαφήνεια, προσπαθούμε να παραγγείλουμε τα προϊόντα. Εξέφρασε την πεποίθηση του ότι "οι άνθρωποι υποσυνείδητα είναι εξαιρετικά απαιτητικοί. Νομίζω ότι μπορούν να αισθανθούν τη φροντίδα."
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους φαν της Apple παρουσιάζει η διπλωματική απάντησή του στην ερώτηση αν ξεχωρίζει κάποιο από τα προϊόντα που έχει σχεδιάσει. Κανένα από όσα έχουν προηγηθεί, αλλά αυτό που έρχεται, ήταν εν ολίγοις η απάντησή του.
Jonathan Ive: Τώρα δουλεύουμε το σημαντικότερο δημιούργημα της Apple
"Το project στο οποίο εργαζόμαστε αυτή τη στιγμή στην Apple, δείχνει να είναι η πιο σημαντική κι η καλύτερη δουλειά που έχουμε κάνει ποτέ, αλλά φυσικά δεν πρόκειται να σας πω ποιο είναι."
Φυσικά, η παραπάνω απάντηση έδωσε τροφή για σχόλια , αφού είναι το ίδιο πιθανό να αναφέρεται στο iPhone 5 όσο και στη φημολογούμενη Apple iTV.
Τέλος, ο Jonathan Ive έδωσε τη δική του απάντηση σε όσους εκτιμούν ότι το τέλος της Apple είναι δεδομένο μετά το θάνατο του Στιβ Τζομπς, ξεκαθαρίζοντας ότι:
"Αναπτύσσουμε προϊόντα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που κάναμε πριν από δύο χρόνια, πριν από πέντε χρόνια, πριν από δέκα χρόνια. Δεν είναι ότι υπάρχουν μερικοί από εμάς, οι οποίοι εργαζόμαστε με τον ίδιο τρόπο. Υπάρχει μια μεγάλη ομάδα που εργαζόμαστε με τον ίδιο τρόπο. Έχουμε εθιστεί πλέον στο να δουλεύουμε σα μια ομάδα και να προσπαθούμε να λύνουμε τα πολύ δύσκολα προβλήματα ως ομάδα. Κι έχουμε τεράστια ικανοποίηση από αυτό. Ιδιαίτερα όταν κάθεσαι σε ένα αεροπλάνο και φαίνεται ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων χρησιμοποιούν κάτι για το οποίο έχουμε συλλογικά αγωνιστεί, είναι μια υπέροχη ανταμοιβή."
Νικόλας Εμμανουήλ
nikolasemm@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !