Το «κοινωνικό» Kingston Wi-Drive μοιράζει ασύρματα αρχεία σε Android και iOS

0


Ένα φορητό μέσο αποθήκευσης 32GB και 64GB από το οποίο μπορεί κανείς να επιτρέψει την πρόσβαση σε έγγραφα, παρουσιάσεις, φωτογραφίες, ταινίες και μουσική σε τρεις χρήστες smartphone ή/και tablet, iOS ή Android, διαθέτει η Kingston στην ελληνική αγορά.
To Kingston Wi Drive κατασκευάστηκε για να ικανοποιήσει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες για αποθήκευση στα Apple iPad, iPhone και iPod, δεδομένου του γνωστού περιορισμού στην επέκταση της μνήμης μέσω..
καρτών μνήμης. Εκτός από τον πολύτιμο αποθηκευτικό χώρο, το Wi Drive μοιράζει τα αρχεία σε τρεις χρήστες, είναι φορητό και ανθεκτικό, χαρακτηριστικά που του χάρισαν το βραβείο Best of Show στην κατηγορία «Πιο καινοτόμα εφαρμογή Flash μνήμης για καταναλωτές» στη διάρκεια του Flash Memory Summit 2011.

Το Wi Drive κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2011 και από τον Μάιο του 2012 διατίθεται σε έκδοση 32GB και 64GB. Επίσης, το ανανεωμένο μέσω λογισμικού Wi Drive επιτρέπει πλέον ασύρματη πρόσβαση στη μνήμη flash μέσω του browser.
Αρχικά, ο χρήστης καλείται να συνδέσει το Kingston Wi Drive σε υπολογιστή μέσω του συνοδευτικού καλωδίου miniUSB σε USB. Με drag & drop μεταφέρει αρχεία στην φορητή αυτή (και ανθεκτική) μνήμη flash. Μετά την αποσύνδεση από τον υπολογιστή, τα αρχεία αυτά είναι ορατά από τον browser στην φορητή συσκευή του χρήστη, δηλαδή smartphone ή tablet, αφού το Wi Drive λειτουργεί ως ασύρματο σημείο πρόσβασης που συνδέεται στο τοπικό Wi-Fi και έχει την δική του διεύθυνση IP (192.168.200.254).

To Wi Drive μπορεί να δημιουργήσει το δικό του ασύρματο δίκτυο τριών χρηστών, διακόπτοντας όμως την πρόσβαση στο Ίντερνετ. Ο χρήστης μπορεί να διατηρήσει την πρόσβασή του στο Ίντερνετ (bridged connection), με τις απαραίτητες ρυθμίσεις, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.

H πρόσβαση μέσω του browser αποδεικνύεται χρήσιμη για να δει κανείς ταινίες ή άλλο υλικό που έχει αγοράσει μέσω iTunes και η διαθέσιμη χωρητικότητα στο iPad δεν επαρκεί. To υλικό αυτό μεταφέρεται στο Wi Drive και μπορεί να γίνει η αναπαραγωγή από το Safari πληκτρολογώντας την διεύθυνση IP του Wi Drive (υπό την προϋπόθεση ότι πρόκειται για εξουσιοδοτημένη συσκευή, αναγνωρίσιμη από το iTunes). Η Kingston δίνει ονομαστική αυτονομία 4 ώρες.

Η πρόσβαση στο Wi Drive μέσω του browser αποδεικνύεται επίσης χρήσιμη όταν ο χρήστης χρειάζεται πρόσβαση στα αρχεία του από smartphone με Windows, ή από PC, συσκευές για τις οποίες η Kingston δεν έχει αναπτύξει σχετική μικροεφαρμογή. App διατίθεται για χρήστες iPhone και iPad, iPod touch, για χρήστες συσκευών με Android και του Kindle Fire, του αναγνώστη ηλεκτρονικών βιβλίων του Amazon. Τέλος, η πρόσβαση στο Wi Drive από τον browser επιτρέπει την ταυτόχρονη πρόσβαση στο Wi Drive από διαφορετικές συσκευές.

To Wi Drive 32GB και 64GB διατίθεται στην ελληνική αγορά και η τιμή του μοντέλου 32GB εκτιμάται ότι θα κυμανθεί γύρω στα 90 ευρώ.
VIA

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !