Apple: Νέο λειτουργικό σύστημα OS X Mountain Lion

0
Σήμερα κυκλοφορεί η αναβαθμισμένη έκδοση OS X Mountain Lion του λειτουργικού συστήματος της Apple για τους υπολογιστές της Macintosh, οι οποίοι θα δουλεύουν πλέον λίγο περισσότερο σαν iPad.
Το ανανεωμένο λειτουργικό σύστημα, μεταξύ άλλων, «δανείζεται» χαρακτηριστικά από το «αδελφό» λειτουργικό σύστημα iOS για τις κινητές συσκευές της εταιρίας και φροντίζει να διευκολύνει την ανταλλαγή ψηφιακού περιεχομένου των χρηστών μεταξύ των διαφόρων κοινωνικών δικτύων όπως το Facebook και το Twitter...


Η αναβάθμιση, σύμφωνα με το BBC, ακολουθεί την τάση της Apple να εισάγει σταδιακά στο λειτουργικό σύστημα για τους επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές της χαρακτηριστικά που ήδη έχουν υιοθετηθεί στις άλλες κινητές συσκευές της (iPad, iPhone). Σε αυτό το πλαίσιο, το OS X Mountain Lion δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να «ανεβάζουν» και να συγχρονίζουν περιεχόμενο στην υπηρεσία αποθήκευσης αρχείων iCloud, περιλαμβάνει τη νέα υπηρεσία iMessage αντί του iChat κ.α.

Αν και νέο λογισμικό μικραίνει κι άλλο το χάσμα μεταξύ των Mac και των άλλων συσκευών της Apple, προς το παρόν η εταιρεία διατηρεί ξεχωριστό το λειτουργικό σύστημα για επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές Mac από το αντίστοιχο σύστημα iOS για τις κινητές συσκευές της, το οποίο αναμένεται να αναβαθμιστεί το φθινόπωρο (iOS 6). Ίσως όμως η Apple αναθεωρήσει αυτή την πολιτική της μετά την έκδοση, τον Οκτώβριο (26/10/12), του νέου λειτουργικού συστήματος Windows 8 της Microsoft, που δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το ίδιο λειτουργικό σύστημα σε όλων των ειδών τις συσκευές τους (επιτραπέζιους υπολογιστές, φορητούς, ταμπλέτες κ.α.), διευκολύνοντας την ανταλλαγή λογισμικού μεταξύ τους.

Η Apple χρεώνει 20 δολάρια για το «κατέβασμα» της αναβάθμισης του OS X Mountain Lion, ενώ όσοι Mac αγοράστηκαν μετά τις 11 Ιουνίου φέτος, θα μπορούν να αναβαθμιστούν δωρεάν. Η Microsoft αναμένεται να χρεώσει περίπου 40 δολάρια για την αναβάθμιση των Windows 8, ενώ οι αναβαθμίσεις στα λειτουργικά συστήματα Linux, όπως τα Ubuntu και Debian, είναι δωρεάν.

Η κυκλοφορία του OS X Mountain Lion συνέπεσε με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου (Απριλίου-Ιουνίου 2012) για την αμερικανική εταιρία, τα οποία, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, διαμορφώθηκαν στα 8,8 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 20,5% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, αλλά κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών.

Οι πωλήσεις υπολογιστών Mac στο τρίτο τρίμηνο σημείωσαν μικρή άνοδο 2% σε σχέση με το 2011 (4 εκατ. υπολογιστές), ενώ θεαματική αύξηση 84% εμφάνισαν οι πωλήσεις iPad (ρεκόρ με περίπου 17 εκατ. συσκευές μέσα στο τρίτο τρίμηνο) και 28% των iPhone (26 εκατ. συσκευές). Σε λίγους μήνες αναμένεται η κυκλοφορία του νέου iPhone 5, ενώ δεν αποκλείεται, σύμφωνα με τους αναλυτές, και η κυκλοφορία μίας μικρότερης έκδοσης του iPad.

Παράλληλα, συνεχίζεται η επική δικαστική μάχη της Apple με την ανταγωνίστρια εταιρία Samsung σχετικά την παραβίαση τεχνολογικών πατεντών για την οποία η πρώτη κατηγορεί τη δεύτερη, ζητώντας μία τεράστια αποζημίωση, ενώ και η μεγάλη κορεατική εταιρία έχει αντίστοιχες διεκδικήσεις στα δικαστήρια.
Zougla.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !