Το Jailbreaking στο iPhone σας εξακολουθεί να είναι νόμιμο, για το iPad οχι και τόσο!

3
Στις 26 Ιουλίου του 2010, η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου έκρινε ότι σύμφωνα με το DMCA (Digital Millennium Copyright Act), το jailbreaking ήταν νόμιμο. Αυτό ήταν μια μεγάλη υπόθεση εκείνη την εποχή,, μιας και η νομιμότητα του jailbreaking ήταν ένα μυστήριο.
Η απόφαση ήταν μέρος ενός καταλόγου εξαιρέσεων του DMCA , οι οποίος, δυστυχώς, μόλις έληξε . Έτσι, η Βιβλιοθήκη ανακοίνωσε μια νέα παρτίδα εξαιρέσεων σήμερα. Και παρόλο που το jailbreaking είναι ακόμη νόμιμο, φαίνεται ότι υπάρχουν ορισμένες σημαντικές επισημάνσεις ...


Για να είμαστε ειλικρινείς το jailbreaking δεν ήταν ποτέ παράνομο. Υπήρχε μόνο κάποια αβεβαιότητα σχετικά με το εάν ή όχι η Apple θα μπορούσε να αναλάβει νομική δράση κατά των jailbreakers αν ποτέ αποφασίσει να το κανει βεβαια. Αλλά η σημερινή απόφαση καθιστά σαφές πως το jailbreaking δεν είναι παράνομο.
Τουλάχιστον για τα iPhones. Το μητρώο των Πνευματικών Δικαιωμάτων, το οποίο είναι υπεύθυνο για τον καθορισμό των εξαιρέσεων του DMCA , αισθάνθηκε ότι ο όρος «ταμπλέτα» ήταν πάρα πολύ γενικός ώστε να αποφανθεί επί του συγκεκριμένου θέματος. Έτσι, δυστυχώς, το iPad δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο του τρέχοντος έτους των εξαιρέσεων.


"“On the other hand, the Register concluded that the record did not support an extension of the exemption to “tablet” devices. The Register found significant merit to the opposition’s concerns that this aspect of the proposed class was broad and ill-defined, as a wide range of devices might be considered “tablets,” notwithstanding the significant distinctions among them in terms of the way they operate, their intended purposes, and the nature of the applications they can accommodate. For example, an ebook reading device might be considered a “tablet,” as might a handheld video game device or a laptop computer.”

Η κινηση για το ξεκλείδωμα των smartphones επίσης εξαιρεθηκε από τη νέα λίστα εξαιρέσεων. Μετά από 6 χρόνια που επέτρεπε στους χρήστες να ξεκλειδώσουν τα κινητά τους τηλέφωνα για να ειναι διαθέσιμα σε άλλους παρόχους, η βιβλιοθηκάριος του Κογκρέσου αποφάσισε ότι ήταν καιρός να προχωρήσει σε αλλαγή πορείας.
Γιατί η ξαφνική αλλαγή; Το μητρώο ενημέρωσε την πολιτική »προκειμένου να ευθυγραμμιστεί με την πραγματικότητα της αγοράς σήμερα." Πιστεύει ότι οι παροχοι που υπάρχουν αυτη τη στιγμή ειναι πολύ πιο φιλελεύθεροι με τις πολιτικές ξεκλειδώματος συσκευών, και δεν υπάρχει πλέον ανάγκη να παρέμβει. Αλλά μην ανησυχείτε, όλα τα κινητά τηλέφωνα που αγοράζονται πριν από τον Ιανουάριο του 2013 θα καλυφθούν από την προηγούμενη απαλλαγή.


Τα νέα δεν ειναι και τοσο ασχημα..ισως ειναι και σε καλο δρομο τοσο για το Jailbreaking οσο και για τις ξεκλειδωτες συσκευες. Φαινεται ομως πως δεν εχουμε καποια σαφη εικόνα για τα iPads.....

Via: applemania

Δημοσίευση σχολίου

3Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !