Νέα τακτική από την Apple απέναντι στο jailbreak

0
Προς έκπληξη των ειδικών που ερεύνησαν το ios 10 διαπιστώθηκε πως η Apple έχει αφήσει ανοικτό για πρώτη φορά το κώδικα του πυρήνα. .....

Βέβαια είναι η πρώτη δοκιμαστική έκδοση και δεν ξέρουμε στην συνέχεια πως θα κινηθεί η εταιρία αλλά οι ειδικοί πιστεύουν πως κάτι τέτοιο δεν έγινε τυχαία από την Apple αλλά σκόπιμα άφησε ανοιχτό το κώδικα έτσι ώστε να μπορέσουν οι προγραμματιστές να βρούν τα τρωτά σημεία του ευκολότερα.
Ο εμπειρογνώμονας στον τομέα της ασφάλειας των πληροφοριών Jonathan Levine πιστεύει πως αυτή η κίνηση θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο την εταιρία να διορθώσει το λογισμικό της χωρίς να κινδυνεύει η ασφάλεια του χρήστη.
Ας μην ξεχνάμε την άρνηση της Apple να βοηθήσει το FBI πρόσφατα ανοίγοντας τον κώδικα, που όμως το FBI κατάφερε να βρει τον τρόπο άγνωστο πως από τρίτους προγραμματιστές.

Άλλωστε η Apple δεν συνηθίζει να συνεργάζεται φανερά όπως η Google και η Microsoft με ανεξάρτητους προγραμματιστές και αυτό είναι ίσως το τυράκι στην φάκα.
Το σίγουρο είναι πως θα βρεθούν νέοι τρόποι για jailbreak στην τελική έκδοση αλλά δεν θα έχουν μεγάλη διάρκεια όπως φαίνεται.
Οι εξελίξεις θα δείξουν αν θα δικαιωθεί η Apple η ολόκληρη η κοινότητα του jailbreak....


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !