ESET: νέο Trojan OSX που κλέβει το Apple ID και άλλους κωδικούς

0
Μαρτυρική ήταν αυτή την εβδομάδα για την Apple σχετικά με την ασφάλεια του λειτουργικού της OSX στα Mac αφού μετά από .....
τον νέο Trojan Backdoor.MAC.Eleanor που επιτρέπει σε χάκερ να αποκτήσουν απομακρυσμένη πλήρη πρόσβαση εκτελώντας εντολές, που τρέχουν scripts (γραμμένα σε PHP, Perl, Python, Ruby, Java, C) σήμερα ένα άλλο Trojan εντόπισε το SecurityLab.
Η επίθεση μπορεί να γίνει από ένα απλό αρχείο zip η και μόνο από μια εικόνα JPG που στο τέλος της επέκτασης υπάρχει εσκεμμένα ένα κενό και έτσι μπερδεύεται το σύστημα και αντί να ανοίξει το πρόγραμμα για τις εικόνες ανοίγει το τερματικό εκτελώντας εντολές.

Με αυτό τον τρόπο κάποιος αποκτά πρόσβαση στα αρχεία plist στο / Library / LaunchAgents η στο  USER/ Library / LaunchAgents / (χωρίς πρόσβαση root).
Να σημειωθεί πως για να πραγματοποιηθεί η επίθεση και με τους δυο παραπάνω τρόπους θα πρέπει ο χρήστης να κατεβάσει εφαρμογές στο Mac εκτός του AppStore που περιέχουν το κακόβουλο λογισμικό.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !