Η παγκόσμια επίθεση των χάκερ εξαπλώνεται με χιλιάδες θύματα

0
Την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε μια πρωτοφανής επίθεση στο διαδίκτυο για τους υπολογιστές των Windows σε 74 χώρες, όπως η Τουρκία, το Βιετνάμ, η Ιαπωνία και η Ρωσία αλλά και την Ελλάδα.

Η επίθεση λεγόμενη σαν ransomware έχει μεταγλωττιστεί "WannaCry" και εκμεταλλεύεται τις ευπάθειες στα λειτουργικά συστήματα Windows που δεν έχουν ενημερώσει σε μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα που η Microsoft κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτό το έτος.
Κάθε υπολογιστής που μολύνεται κλειδώνει κρυπτογραφώντας σημαντικά δεδομένα και σε ένα μήνυμα που εμφανίζεται αναφέρει πως θα πρέπει να πληρώσει ο χρήστης 300 δολάρια Bitcoin για να ξεκλειδωθεί.
Το μήνυμα λύτρα έρχεται με μεταφράσεις σε 28 διαφορετικές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των Ελληνικών  ρωσικών, κινεζικών και πορτογαλικών, υποδηλώνοντας ότι οι χάκερ σκοπεύουν να χτυπήσουν τα συστήματα σε πολλές χώρες.

Έρχεται επίσης με ένα ρολόι αντίστροφης μέτρησης και προειδοποιεί ότι το ποσό των λύτρων θα διπλασιαστεί μετά από ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα και ότι μετά από 7 ημέρες χωρίς πληρωμή, οι χρήστες θα χάσουν τα αρχεία τους για πάντα.
Η επίθεση ransomware συνδέθηκε με μια σειρά από εργαλεία hacking που είχαν κλαπεί από την NSA και είχαν  διαρρεύσει τον περασμένο μήνα από μια ομάδα γνωστή ως Shadow Brokers.
Αν ένας υπολογιστής μολυνθεί δεν γίνετε να ξεκλειδώσει ακόμη και κάνει την ενημέρωση της Microsoft αλλά ακόμη και να την έχει είναι πολύ πιθανόν να μολυνθεί ένας υπολογιστής από ένα αρχείο στα mail ένα σύνδεσμο στο διαδίκτυο ακόμη και μια εικόνα μολυσμένη.
Μεταξύ των θυμάτων που ξεπερνούν τις 75.000 επιθέσεις σε 99 χώρες είναι στη Πορτογαλία η Telecom το ρωσικό Υπουργείο Εσωτερικών και της Ρωσίας η Megafon.Χαρακτηριστικό είναι πως έχει πληγεί σοβαρά το εθνικό σύστημα υγείας της Μεγάλης Βρετανίας με το να ακυρώνονται ακόμη και κρίσιμα χειρουργεία.
Πολλοί χρήστες θύματα αποφάσισαν να πληρώσουν τα λίτρα  για να ξεκλειδώσουν τους υπολογιστές τους αλλά όμως η επίθεση συνεχίζεται για άγνωστο ακόμη χρόνο και θα πρέπει οι χρήστες των Windows να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !