Οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης θα αλλάξουν τον κόσμο των ηλεκτρονικών συσκευών σε λίγα χρόνια

0
Οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή για τη δημιουργία των μπαταριών είναι παρωχημένες και ευτυχώς, σύντομα θα βρεθεί μια καλύτερη λύση για την αντικατάστασή τους.
Τα σύγχρονα smartphones λειτουργούν με μία φόρτιση όχι περισσότερο από μία ημέρα. Και μετά από ένα χρόνο λειτουργίας πρέπει να αντικατασταθούν, έτσι χάνουν σημαντικά την αξιοπιστία τους. Η πραγματικότητα είναι ότι οι συνηθισμένες μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι εξαιρετικά ατελείς και ακόμη και επικίνδυνες. Η Apple και η ιαπωνική εταιρεία TDK βρίσκονται ήδη στο δρόμο για τη διόρθωση αυτής της τεχνολογίας.
Πρόσφατα, η αμερικανική εταιρία έλαβε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μια νέα τεχνολογία για κυψέλες καυσίμου.
Παρόμοιες λύσεις βρίσκονται ήδη στα χέρια των Ιαπωνών. Πρόκειται για συσκευές αποθήκευσης ενέργειας την CeraCharge σε στερεά κατάσταση. Είναι συμπαγείς, ασφαλείς, επειδή δεν διαθέτουν υγρό ηλεκτρολύτη, διαθέσιμο στην παραγωγή και ταυτόχρονα πολύ πιο ενεργειακά αποδοτικό.
Τέτοιες μπαταρίες έχουν ήδη ξεκινήσει τη δοκιμή.
Είναι στο μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού και ταιριάζουν εύκολα σε οποιαδήποτε συσκευή, είτε πρόκειται για ρολόι, ακουστικά, γυαλιά AR είτε για λαμπτήρα. Οι πρώτες δοκιμές έδειξαν επίσης ότι οι εν λόγω μπαταρίες λειτουργούν με την ίδια φόρτιση δύο φορές περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη υπάρχουσα μπαταρία.
Η TDK είναι ήδη έτοιμη να προμηθεύσει μέχρι 30.000 μπαταρίες το μήνα. Ίσως σε λίγα χρόνια το iPhone και το Apple Watch θα λειτουργούν για 5-7 ημέρες χωρίς επαναφόρτιση.



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !