Οι χάκερ έκλεψαν δεδομένα από 50 εκατομμύρια χρήστες του Facebook

0
Τα προσωπικά δεδομένα 50 εκατομμυρίων χρηστών του κοινωνικού δικτύου του Facebook έπεσαν στα χέρια των χάκερ.Οι πληροφορίες σχετικά με το θέμα αυτό επιβεβαιώθηκαν και από τους εκπροσώπους της εταιρείας.


Σύμφωνα με εκπρόσωπους του Facebook, στις 25 Σεπτεμβρίου, οι μηχανικοί της εταιρείας ανακάλυψαν την πειρατεία λογαριασμών χρηστών ενός κοινωνικού δικτύου. Οι συνολικοί λογαριασμοί επίθεσης εκτέθηκαν σε περίπου 50 εκατομμύρια άτομα. Τα προσωπικά τους δεδομένα δυστυχώς έχουν κλαπεί. Προς το παρόν, το Facebook «προσπαθεί να κάνει ό, τι είναι απαραίτητο για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών».

Πιθανότατα, οι χάκερ αυτών των λογαριασμών χρησιμοποίησαν την επιλογή προβολής σελίδας για άλλους χρήστες. Αυτό τους επέτρεψε να αποκτήσουν ψηφιακά κλειδιά, χάρη στα οποία μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τις σελίδες άλλων ανθρώπων στο κοινωνικό δίκτυο χωρίς να επιβεβαιώσουν κωδικούς πρόσβασης.

Το Facebook σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή είναι σταθερή η ευπάθεια των λογαριασμών των χρηστών. Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου έχουν ήδη ειδοποιηθεί για το περιστατικό. Για λόγους ασφαλείας, το Facebook ενημέρωσε τα ψηφιακά κλειδιά των επηρεαζόμενων λογαριασμών, γεγονός που δεν θα επιτρέψει στους χάκερς να χρησιμοποιήσουν και πάλι τα προφίλ που έχουν προσβληθεί.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !