Χιλιάδες παράνομες τοποθεσίες για την πώληση νέων iPhone εμφανίστηκαν στο Διαδίκτυο

0
Στο διαδίκτυο έκαναν την εμφάνιση τους χιλιάδες δόλιες ιστοσελίδες που πωλούν τα νέα μοντέλα του iPhone. Αυτό αναφέρθηκε από τον οργανισμό για την πρόληψη και διερεύνηση της εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο και της απάτης την Ομάδα-ΙΒ.


Οι ειδικοί ανέφεραν ότι τους τελευταίους μήνες σημειώθηκε αύξηση του αριθμού των πλαστών περιοχών που πωλούν τα νέα iPhone. Ο αριθμός αυτών των τοποθεσιών άρχισε να αυξάνεται από τον Ιούνιο του 2018. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, περίπου πέντε χιλιάδες τομείς καταχωρήθηκαν στο Διαδίκτυο, όπου αναφέρθηκε η Apple. Αυτοί οι ιστότοποι χρησιμοποιούνται από τους δημιουργούς τους για να κλέψουν προσωπικά δεδομένα και πληροφορίες σχετικά με τις τραπεζικές κάρτες των χρηστών. Συνολικά, το Διαδίκτυο έχει βρει σχεδόν 12.500 τομείς με την αναφορά στο iPhone και μερικές από αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν από μεταπωλητές και απατεώνες.

Οι περισσότερες από τις πλαστές τοποθεσίες είναι κλώνοι των πραγματικών ηλεκτρονικών καταστημάτων. Μερικοί, με τον αρχικό σχεδιασμό, κερδίζουν την εμπιστοσύνη στον χρήστη, όπου τοποθετούν ένα τεράστιο ποσό διαφήμισης και το ίδιο το iPhone πωλείται σε σημαντικά μειωμένη τιμή. Η Ομάδα-ΙΒ τόνισε ότι η αφθονία των εκπτώσεων θα βοηθήσουν τους χρήστες να καταλάβουν ότι μπροστά τους είναι απατεώνες και όχι ότι ήταν τόσο τυχεροί. Επιπλέον, πρέπει να διαβάσουν προσεκτικά τις διευθύνσεις των σελίδων, εάν η αγορά πραγματοποιηθεί στο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Οι πωλήσεις του iPhone XS Max και του iPhone XS στη Ελλάδα ξεκίνησαν στις 28 Σεπτεμβρίου.




Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !