Πώς να στέλνετε στους επισκέπτες έναν κωδικό πρόσβασης από το Wi-Fi σας χωρίς να το αποκαλύψετε

0
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να παρέχετε πρόσβαση σε ένα δίκτυο Wi-Fi που σας ανήκει χωρίς να χρειάζεται να ονομάσετε το δίκτυο ή τον κωδικό πρόσβασης. Ένας από αυτούς είναι η χρήση του κώδικα QR.
Δημιουργήστε έναν κώδικα QR που επιτρέπει στους φίλους και την οικογένεια να συνδεθούν αυτόματα σε ένα δίκτυο Wi-Fi κατά τη σάρωση του χρησιμοποιώντας έναν ειδικό ιστότοπο. Στη συνέχεια, ο κώδικας QR μπορεί να εκτυπωθεί για παράδειγμα και να τοποθετηθεί σε ένα συρτάρι γραφείου ή σε ένα δωμάτιο επισκεπτών.

Αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη για τους χρήστες που τους επισκέπτονται συχνά οι επισκέπτες, αλλά δεν θέλουν να αποκαλύψουν τον κωδικό πρόσβασής για το Wi-Fi δημόσια.

Πώς να δημιουργήσετε έναν κωδικό QR για τους επισκέπτες:

Για να δημιουργήσετε έναν κώδικα QR για ένα δίκτυο Wi-Fi, θα χρειαστεί να επισκεφτείτε τον ιστότοπο qifi.org εδω, που αναπτύχθηκε από τον προγραμματιστή Evgeny Golov. Στον ιστότοπο πρέπει να εισάγετε το όνομα δικτύου σας και τον κωδικό πρόσβασης και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία.
Η Web εφαρμογή θα δημιουργήσει έναν κώδικα QR, ο οποίος μπορεί στη συνέχεια να εκτυπωθεί ή να αποθηκευτεί ως στιγμιότυπο οθόνης.



Πώς να συνδεθείτε σε ένα δίκτυο Wi-Fi με έναν κωδικό QR:

Οι επισκέπτες με iPhone ή iPad που εκτελούν iOS 11 ή νεότερη έκδοση θα χρειαστεί απλά να δείξουν στη φωτογραφική τους μηχανή στον κώδικα QR, από τον οποίο θα συνδεθούν αυτόματα στο δίκτυο Wi-Fi.
Οι χρήστες των παλαιότερων smartphone της Apple μπορούν να χρησιμοποιήσουν εφαρμογές όπως την QR Reader για iPhone ή το Avira QR Code Scanner Barcode.
Οι χρήστες των συσκευών Android θα χρειαστεί να εγκαταστήσουν έναν σαρωτή QR κώδικα όπως το ZXing ή οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή που βασίζεται στη βιβλιοθήκη του ZXing και θα επιτρέψει τη σάρωση γραμμικών κωδικών.

Είναι ασφαλές να δώσω τον κωδικό μου Wi-Fi σε αυτή την εφαρμογή στο διαδίκτυο;

Ναι. Σύμφωνα με τον προγραμματιστή, αυτή η εφαρμογή "εμφανίζει τον QR κώδικα στο πρόγραμμα περιήγησης στον υπολογιστή σας, έτσι ώστε το δίκτυο Wi-Fi να παραμείνει όσο πιο ασφαλές ήταν και πριν.



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !