Η Apple μηνύθηκε για παραβίαση ευρεσιτεχνίας στη δημιουργία διπλής κάμερας στο iPhone

0
Την Τρίτη 9 Οκτωβρίου, η εταιρεία από το Cupertino κατηγορήθηκε ότι η τεχνολογία διπλής κάμερας της Apple, η οποία χρησιμοποιείται σε μοντέλα smartphone ξεκινώντας από το iPhone 7 Plus, παραβιάζει ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη βελτίωση των ψηφιακών φωτογραφιών χρησιμοποιώντας πολλαπλούς φακούς και αισθητήρες.

Δύο κινεζικοί εφευρέτες υπέβαλαν μήνυση εναντίον της Apple στο αμερικανικό περιφερειακό δικαστήριο της βόρειας επαρχίας της Καλιφόρνιας. Οι Yanbin Yu και Zhongxuan Zhang υποστηρίζουν ότι η τεχνολογία της χρήσης δύο καμερών της Apple παραβιάζει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την εφεύρεσή τους, που αναπτύχθηκε το 1999.

Στο Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας των Η.Π.Α. Νο. 6,611,289 στις "Ψηφιακές κάμερες που χρησιμοποιούν πολλαπλούς αισθητήρες με πολλαπλούς φακούς" περιγράφονται λεπτομερώς μέθοδοι βελτίωσης της ποιότητας των ψηφιακών φωτογραφιών.

Ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που εκδόθηκε το 2003 περιγράφει μεθόδους για τη λήψη πολλαπλών εικόνων χρησιμοποιώντας διάφορους φακούς και συστοιχίες αισθητήρων, περιγράφει έναν μηχανισμό τεσσάρων θαλάμων ο οποίος συνδυάζει τις εικόνες που λαμβάνονται από τους μονόχρωμους αισθητήρες σε μια ενιαία έγχρωμη εικόνα.

Επίσης, τουλάχιστον πέντε αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας σχετίζονται με μια διάταξη δύο φακών στην οποία δύο κάμερες βρίσκονται σε στενή εγγύτητα για να συλλάβουν μεμονωμένα τμήματα "έντονων εικόνων".
Οι Yu και Zhang ισχυρίζονται ότι το iPhone 7 Plus, το iPhone 8 Plus, το iPhone X, το iPhone XS και το iPhone XS Max παραβιάζουν αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Όλα τα τηλέφωνα είναι εξοπλισμένα με διπλές κάμερες με φακούς ευρείας γωνίας και τηλεφακούς που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία πορτραίτου, φωτισμού πορτραίτου και φωτογραφιών με ψηφιακό ζουμ.

Η Apple υπέβαλε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το σύστημα κάμερας πολλαπλών αισθητήρων το 2008. Στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας 8,115,825 της "Ηλεκτρονικής συσκευής με δύο αισθητήρες εικόνας" περιγράφεται "πολλές από τις ίδιες λειτουργίες" όπως στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας "289".

Η Apple είχε προειδοποιηθεί για την πνευματική ιδιοκτησία υπό τον αριθμό "289" ήδη το 2011. Όμως τρεις μήνες μετά την απόρριψη της αίτησης από το γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, η Apple επικοινώνησε με τον εξεταστή διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για να συζητήσει τις τροποποιήσεις των ισχυρισμών με την ελπίδα να λάβει έγκριση. Μια μέρα αργότερα, ο κατασκευαστής του iPhone υπέβαλε αναθεωρημένη έκδοση του διπλώματος ευρεσιτεχνίας με περιορισμούς και προσθήκες στις υπάρχουσες αξιώσεις, υποστηρίζοντας ότι η τροποποιημένη εφαρμογή δεν επηρεάζει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας νούμερο "289".

Επιπλέον, η Apple χρησιμοποίησε την τεχνολογία του διπλώματος ευρεσιτεχνίας "289" σε άλλη αίτηση υπ 'αριθ. 8,681,250, η οποία αποτελεί συνέχεια της ευρεσιτεχνίας "825".

Οι ενάγοντες σημείωσαν ότι η Apple επένδυσε σημαντικό κεφάλαιο στην εφαρμογή της τεχνολογίας της με διάφορους αισθητήρες, αγοράζοντας την ισραηλινή εταιρεία PrimeSense το 2013 και την τεχνολογική εταιρεία LinX Imaging το 2015. Παρά αυτές τις εξαγορές, η Apple δεν επιδίωξε να επιλύσει τη διαμάχη "289 patent" και ξεκίνησε διάφορα μοντέλα iPhone στην αγορά, συνειδητοποιώντας ότι η χρησιμοποιούμενη τεχνολογία παραβιάζει την πνευματική ιδιοκτησία.

Ο Yu και ο Zhang ελπίζουν να λάβουν αποζημίωση και να διευθετήσουν τις διαφορές με τις εταιρείες Apple.



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !