Ο λογαριασμός του WhatsApp θα μπορούσε να παραβιαστεί χρησιμοποιώντας βιντεοκλήσεις

0
Στην εφαρμογή του WhatsApp, υπήρξε μια ευπάθεια που επέτρεπε στους επιτιθέμενους να αποκτήσουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών μέσω βιντεοκλήσεων.Το σφάλμα εντοπίστηκε από τους ειδικός της Google.

Η ερευνητής ασφαλείας Natalie Silvanovich, η οποία εργάζεται στο πρόγραμμα της Google Project Zero, ανακάλυψε μια τρύπα ασφαλείας στο WhatsApp. Περιέγραψε το πρόβλημα ως "σφάλμα διάσπασης μνήμης στην υλοποίηση μιας διάσκεψης και τηλεδιάσκεψης εκτός του WebRTC". Για να συμβεί, ο χρήστης έπρεπε να απαντήσει στην κλήση βίντεο από τον εισβολέα.

Η ευπάθεια βρέθηκε στις εφαρμογές WhatsApp για Android και iOS τον Αύγουστο του 2018. Είναι πελάτες της κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούν κλήσεις βίντεο για επικοινωνία. Τα προγράμματα για υπολογιστές δεν είχαν αυτό το πρόβλημα, επειδή χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο WebRTP.

Οι προγραμματιστές του WhatsApp διορθώνουν το πρόβλημα από τις αρχές του Οκτωβρίου. Σύμφωνα με το συμφωνία, η ομάδα του Google Project Zero δεν μπορεί να μιλήσει δημόσια για τρωτά σημεία μέχρι αυτά να επιλυθούν από τις εταιρίες για αυτονόητους λόγους.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !