To ios 12 στο Safari προστατεύει από ψευδή πληκτρολόγια

0
Ο browser του Safari της Apple βελτιώνεται συνεχώς, προσθέτοντας νέα χαρακτηριστικά για τη βελτίωση της ασφάλειας. Στο iOS 12, το Safari μπορεί να ανιχνεύσει και να εμποδίσει τα κρυφά πληκτρολόγια στην οθόνη.

Αυτή είναι μια λειτουργία που οι χρήστες δεν παρατηρούν, αλλά συνεχώς λειτουργεί στο παρασκήνιο και δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί. Το Safari αναλύει συνεχώς ιστότοπους για πληκτρολόγια στην οθόνη που συλλέγουν τα δεδομένα από τον χρήστη, συμπεριλαμβανομένων και των ονομάτων των χρηστών, κωδικών πρόσβασης και τραπεζικών στοιχείων. Αν το πρόγραμμα περιήγησης παρατηρήσει έναν ύποπτο ιστότοπο, θα εμφανίσει μια αντίστοιχη προειδοποίηση.


Η ανακάλυψη για αυτη την νέα λειτουργία έγινε από έναν από τους χρήστες του reddit. Προκειμένου να εμφανιστεί μια ειδοποίηση, θα πρέπει να ανοίξετε οποιονδήποτε ιστότοπο, για παράδειγμα, το YouTube σε λειτουργία πλήρους οθόνης, και στη συνέχεια θα πρέπει να εισαγάγετε κείμενο στο κάτω μέρος της οθόνης, όπως σε ένα πληκτρολόγιο. Η επανάληψη αυτού του κόλπου είναι δύσκολη, αλλά είναι δυνατή.

Φυσικά, το YouTube είναι ένας αξιόπιστος ιστότοπος, έτσι μπορείτε να το εμπιστευτείτε. Αλλά όπως σχεδιάστηκε από τους προγραμματιστές, αυτή η λειτουργία είναι χρήσιμη σε ύποπτους ιστότοπους που μπορούν να κλέψουν δεδομένα.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !