Η Apple έχασε μέσα σε λίγες εβδομάδες όσα κέρδισε μέσα σε 30 χρόνια

0
Η χρηματιστηριακή αξία της Apple μειώθηκε κατά 190 δισεκατομμύρια δολάρια σε περίπου πέντε εβδομάδες. Τη Δευτέρα, η εταιρεία  και η μετοχή της σταμάτησε να κοστίζει 1 τρισεκατομμύριο δολάρια. 
Για να φθάσει σε μια εκτίμηση των 190 δισεκατομμυρίων δολαρίων, χρειάστηκαν σχεδόν 30 χρόνια από τότε που η Apple εισήλθε στο χρηματιστήριο.

Οι μετοχές της Apple κορυφώθηκαν στις 3 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια, η τιμή ανά μετοχή ήταν 232 δολάρια. Με αυτόν τον δείκτη, η εταιρεία εκτιμήθηκε σε 1,16 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Στη συνέχεια, η τιμή των μετοχών άρχισε να μειώνεται σταδιακά. Μια άλλη δεύτερη μεγάλη πτώση συνέβη τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου. Οι μετοχές μειώθηκαν κατά 5% στα $ 195 και η εταιρεία έχασε 190 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία.


Η Apple εισήλθε στο χρηματιστήριο στις 12 Δεκεμβρίου 1980. Τον Μάρτιο του 2010, η αγοραία αξία της ήταν 190 δισεκατομμύρια δολάρια. Για σχεδόν 30 χρόνια, η εταιρεία έφτασε σε αυτό το σημείο και τα έχασε  σε λιγότερο από ένα μήνα.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο κύριος λόγος για την πτώση των αποθεμάτων είναι οι αδύναμες πωλήσεις του iPhone XR, οι οποίες δεν ανταποκρίνονταν στις προσδοκίες της αγοράς. Ο επίσημος αναλυτής Ming-Chi Kuo είπε ότι η Apple θα μειώσει τον αριθμό των αποστολών του iPhone XR και το 2019.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !