Η Apple παρουσίασε τα αποτελέσματα για το 4 οικονομικό έτος 2018

0
Η Apple κυκλοφόρησε τα αποτελέσματα του τέταρτου τρίμηνου του οικονομικού έτος του 2018, το οποίο περιλαμβάνει τις αρχικές πωλήσεις του iPhone XS και του iPhone XS Max, καθώς και του Apple Watch Series 4.
Τα δεδομένα πωλήσεων για το iPhone XR δεν ελήφθησαν υπόψη αφού οι πωλήσεις του gadget ξεκίνησαν στα τέλη Οκτωβρίου.

Η εταιρία από το Cupertino ανακοίνωσε συνολικά έσοδα ύψους 62,9 δισ. δολαρίων και καθαρό κέρδος 14,12 δισ. δολαρίων. Συνολικά 46,89 εκατομμύρια iPhones, 9,69 εκατομμύρια iPads και 5,3 εκατομμύρια Mac πωλήθηκαν κατά την περίοδο αναφοράς. Το επόμενο τρίμηνο, η Apple προβλέπει έσοδα από 89 δισ. Έως 93 δισ. Ευρώ.

Τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου του 2018 αυξήθηκαν σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο αναφοράς. Συγκεκριμένα, τα έσοδα ανήλθαν σε 53,3 δισεκατομμύρια δολάρια, και τα καθαρά κέρδη σε 11,5 δισεκατομμύρια δολάρια.Η εταιρία πώλησε 41,3 εκατομμύρια iPhones, 11,55 εκατομμύρια iPads και 3,7 εκατομμύρια υπολογιστές Mac.

Για την ίδια περίοδο πέρυσι, η Apple ανακοίνωσε έσοδα ύψους 52,6 δισ. Δολαρίων και κέρδη 10,7 δισ. δολαρίων, αλλά ο αριθμός συσκευών που πωλήθηκαν ήταν σχεδόν ίδιος με το 4ο τρίμηνο του 2018 στα 46,7 εκατ. Ευρώ. το iPhone, 10,3 εκατομμύρια iPads και 5,4 εκατομμύρια υπολογιστές.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, στην ομιλία στους επενδυτές ανάφερε.

"Είμαστε πολύ ευτυχείς να ανακοινώσουμε ένα ακόμη τρίμηνο, το οποίο κλείνει το οικονομικό έτος 2018. Το έτος κατά το οποίο πωλήσαμε τη συσκευή iOS των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, γιόρτασε τη 10η επέτειο του App Store και πέτυχε τα υψηλότερα έσοδα και κέρδη στην ιστορία της Apple. Τους τελευταίους δύο μήνες, επιτύχαμε τεράστια επιτυχία χάρη στις νέες εκδόσεις του iPhone, της Apple Watch, iPad και Mac, καθώς και των τεσσάρων λειτουργικών συστημάτων μας. Εισερχόμαστε στην περίοδο των διακοπών με την ισχυρότερη συλλογή προϊόντων και υπηρεσιών που υπήρχαν ποτέ », δήλωσε ο Tim Cook.



"Έχουμε ολοκληρώσει ένα χρόνο ρεκόρ για εμάς με το καλύτερο από την άποψη του τέταρτου τριμήνου, διπλασιάζοντας τους αριθμούς σε κάθε γεωγραφικό τομέα. Ορίσαμε ένα ρεκόρ για τα έσοδα για το τρίμηνο, χάρη στο iPhone και το Apple Watch. Δημιουργήσαμε λειτουργική ταμειακή ροή ύψους 19,5 δισ. Δολαρίων και επέστρεψα στους μετόχους περισσότερα από 23 δισ. Δολάρια με τη μορφή μερισμάτων και επαναγοράς μετοχών αυτό το τρίμηνο, με αποτέλεσμα το συνολικό ποσό των πληρωμών το 2018 να αυξηθεί σε σχεδόν 90 δισ. Δολάρια. ", Δήλωσε ο Luca Maestri, CFO της Apple.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !