Πώς η Apple λύνει το πρόβλημα με τις θολές φωτογραφίες στο iPhone XS

0
Όπως γνωρίζετε, οι ιδιοκτήτες των νέων smartphone της Apple, αντιμετώπιζαν το πρόβλημα των υπερβολικών φωτογραφιών. Η εταιρία από το Cupertino διόρθωσε το "BeautyGate" ξεκινώντας την ενημέρωση του iOS 12.1 και οι δημοσιογράφοι αποφάσισαν να μάθουν πώς άλλαξε η κατάσταση.  
Η δικτυακή πύλη AppleInsider.com δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο ο δημοσιογράφος συνέκρινε τις φωτογραφίες που ελήφθησαν απο δύο iPhone XS Max. Ταυτόχρονα, ένα από τα smartphones εκτελούσε το iOS 12.1 και το άλλο το iOS 12.0.1.



Μαζί με το iPhone XS και XS Max, η Apple εισήγαγε μια νέα λειτουργία κάμερας που ονομάζεται Smart HDR, η οποία αυξάνει σημαντικά το δυναμικό εύρος των φωτογραφιών και των βίντεο, συνδυάζοντας διάφορα πλαίσια που λαμβάνονται με διαφορετικές τιμές έκθεσης.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το Smart HDR μπορεί να μειώσει την αντίθεση και να προσθέσει θόρυβο σε φωτογραφίες με χαμηλό φωτισμό, γι 'αυτό και η εικόνα είναι θολή.


Τον περασμένο μήνα, οι χρήστες που συμμετείχαν στην έρευνα σημείωσαν ότι η λειτουργία Smart HDR εξομαλύνει το δέρμα σε τέτοιο βαθμό που στις φωτογραφίες οι άνθρωποι μοιάζουν με τις πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις. Κατά την άποψή τους, η Apple σκόπιμα ενεργοποίησε το φαινόμενο "beautygate". Παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα σε ένα σφάλμα λογισμικού που επέλεξε το λάθος πλαίσιο βάσης για επεξεργασία HDR. Αντί για την επιλογή πλαισίου με αργή ταχύτητα κλείστρου και περισσότερες λεπτομέρειες, το Smart HDR επέλεξε ένα πλαίσιο με υψηλότερη ταχύτητα κλείστρου.


Η πρόσθετη μείωση θορύβου των φωτογραφιών στο iPhone XS έδωσε την εντύπωση της ομαλότητας, ακόμη και σε σύγκριση με το iPhone X.
Η Apple εγκατέστησε το Smart-HDR με την κυκλοφορία του iOS 12.1 την περασμένη εβδομάδα.

Συγκρίνοντας φωτογραφίες που έχουν ληφθεί με το ίδιο υλικό, γίνεται αμέσως αντιληπτή η διαφορά μεταξύ iOS 12.0.1 και iOS 12.1. Το φίλτρο της "υπερβολικής ομορφιάς" έχει εξαφανιστεί τώρα, αλλά έχει γίνει αισθητά μεγαλύτερος θόρυβος στις φωτογραφίες.

Πριν από την ενημέρωση, η μείωση του θορύβου εξομάλυνε όλες τις λεπτομέρειες, κάνοντας τα μαλλιά στο πρόσωπο και τυχόν ανωμαλίες θολές. Μετά την κυκλοφορία του iOS 12.1 στις φωτογραφίες υπάρχει μεγαλύτερη αντίθεση.


Η αυξημένη αντίθεση είναι πιο εμφανής σε αυτήν την εικόνα. Δώστε προσοχή στο γκρι πουλόβερ.

Οι αλλαγές, αν και όχι μεγάλες, έχουν σίγουρα σημασία. Όλες αυτές οι φωτογραφίες δείχνουν επίσης αύξηση της λεπτομέρειας.

Σε ορισμένες φωτογραφίες, η διαφορά στην αντίθεση είναι πιο αισθητή. Για παράδειγμα, η διαφορά στις λεπτομέρειες στις πέτρες, οι σκοτεινότερες σκιές στο γρασίδι, το επίπεδο λεπτομέρειας του δέντρου και όλες οι μικρές λεπτομέρειες μπορούν να φανούν πιο ξεκάθαρα χάρη στην πρόσθετη αντίθεση στο iOS12.1.


Συμπέρασμα

Παρόλο που η Apple πιστεύει ότι λύνει το πρόβλημα "beautygate" με το iOS 12.1, αλλά η μετάβαση σε μικρότερο πλαίσιο βάσης κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας Smart HDR προσθέτει επιπλέον θόρυβο στις φωτογραφίες.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !