Έρχονται δύσκολες ημέρες για την Apple?

0
Μεγάλες απώλειες σημειώνει η μετοχή της Apple επισκιάζοντας τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.
Ο Dow Jones υποχωρεί 1% στις 25.124,72 μονάδες, ο S&P 1,26% στις 2.705,31 μονάδες καθώς η "βουτιά" της Apple, σχεδόν 7%, συμπαρασύρει πτωτικά κι άλλους κολοσσούς του τεχνολογικού κλάδου όπως το Facebook και η Alphabet. Και ο Nasdaq σημειώνει πτώση 1,67% στις 7.310,32 μονάδες.

Η μετοχή της Apple, παρά τα καλύτερα του αναμενομένου κέρδη και έσοδα, δέχεται έντονες πιέσεις, καθώς οι αποστολές iPhones το τελευταίο τρίμηνο ήταν χαμηλότερες από τις εκτιμήσεις. Επίσης, οι ανακοινώσεις της εταιρείας για τις προοπτικές της δεν ικανοποίησαν τους επενδυτές.
Παρά τα έσοδα-ρεκόρ που κατέγραψε στο τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο και στο οικονομικό έτος 2018 -περίπου 70 δισ. δολ. (αύξηση 20%, 10 δισ. δολ.) και 266 δισ. δολ. (αύξηση 15%, 36 δισ. δολ.) αντίστοιχα- η Apple από τώρα και στο εξής δεν θα ανακοινώνει στοιχεία για τις πωλήσεις των iPhone, iPad και Mac.

Ο λόγος είναι πως η εταιρεία του Κουπερτίνο αναμένει οι πωλήσεις των έξυπνων συσκευών της είτε να παραμείνουν στάσιμες ή να μειωθούν.
Κρύβοντας τα νούμερα που αφορούν τις πωλήσεις των προϊόντων της η Apple αποφεύγει ένα "καυτό" ζήτημα που μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις και να επηρεάσει τις διαθέσεις των επενδυτών απέναντι στην εταιρεία. Έτσι, λοιπόν, ο κολοσσός του Κουπερτίνο επιλέγει να επικεντρώσει την προσοχή των επενδυτών σε αυτό που η ίδια θεωρεί ως σημαντικό, δηλαδή στα οικονομικά της στοιχεία και στις επιδόσεις της μετοχής της.



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !