Η πρώτη εφαρμογή όπου μπορεί κάποιος να μιλήσει με τους νεκρούς είναι γεγονός

0
Σε μία από τις σειρές στην τηλεόραση, ο "Black Mirror" έδειξε τον κόσμο στον οποίο ήταν δυνατή η χρήση της τεχνολογίας για να αναστήσει τους νεκρούς. Τώρα οι άνθρωποι εργάζονται για να το κάνουν αυτό πραγματικότητα. 
Το Eternime ιδρύθηκε το 2014 από τον Marius Ursace αφού ο καλύτερος φίλος του πέθανε σε τροχαίο ατύχημα. Στη συνέχεια πήρε την ιδέα να κάνει ένα εργαλείο που μπορεί να δημιουργήσει και να διατηρήσει ένα ψηφιακό αντίγραφο ενός προσώπου μετά το θάνατο.

Θεωρείται ότι η υπηρεσία θα συλλέξει αρκετά δεδομένα ώστε μετά το θάνατο ενός ατόμου, οι συγγενείς του να μπορούν να επικοινωνούν με το ψηφιακό avatar του.


                                                                       Marius Ursace

Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη, το Eternime βρίσκεται σε beta δοκιμή, όπου περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι επιθυμούσαν να συμμετάσχουν, αλλά αυτή τη στιγμή η υπηρεσία έχει περίπου 40 χρήστες. Μιλούν για την καθημερινότητά τους.

"Για μένα είναι πολύ σημαντικό, και χρησιμοποιώ το Eternime καθημερινά ως προσωπικό ημερολόγιο. Εισάγω πολλά στοιχεία για το πώς πήγε η μέρα μου και πώς αισθάνθηκα. Είναι υπέροχο ότι το Eternime συγχρονίζεται με το λογαριασμό μου στο Facebook και με τις φωτογραφίες μου στο τηλέφωνο ", δήλωσε ένας από τους συμμετέχοντες στις δοκιμές beta.


Μια παρόμοια εκκίνηση δημιουργήθηκε από την Evgeniya Kuyda πρώην αρχισυντάκτη του περιοδικού και την ιστοσελίδα του Afisha. Η ιδέα ανάπτυξης μιας ρεπλίκα ήρθε μετά το θάνατο του φίλου Ρωμαίο Μαζουρένκο σε τροχαίο ατύχημα το 2015.

"Ο Ρωμαίος ήταν στενός φίλος μου. Συλλέξαμε περίπου 10.000 μηνύματα κειμένου και, μαζί με έναν λαμπρό μηχανικό τον Artem από την ομάδα μας, δημιουργήσαμε ένα bot που θα μπορούσε να μιλήσει με τον ίδιο τρόπο που μιλούσε ο Ρωμαίος , δήλωσε η Kuyda στο Business Insider.


                                                             Evgeniya Kuyda

Το Replication είναι μια εφαρμογή bot chat με τεχνητή νοημοσύνη, η οποία χρησιμοποιείται από περισσότερους από 200 χιλιάδες ανθρώπους το μήνα. Η δημιουργία του πρώτου bot chat ήταν ένα προσωπικό έργο, αλλά παρόμοιες υπηρεσίες σε εμπορική κλίμακα δημιουργούν πολλά τεχνικά και ηθικά προβλήματα, σημειώνει η Kuyda.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους και τα άτομα με νόσο του Αλτσχάιμερ και άλλες ασθένειες που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται και μιλούν. Θέλετε να μιλήσετε με τον παππού σας μετά από 20 χρόνια ή όταν ήσασταν παιδί?

Ο ιδρυτής της Replica εικόνας, πρόσθεσε επίσης ότι το bot μπορεί να πει τυχαία πληροφορίες που ο νεκρός δεν θα έλεγε στους συγγενείς του και ίσως αυτό να είναι επικίνδυνο...

Σκεφτείτε, για παράδειγμα, εάν δημιουργήσετε ένα bot για τον καλύτερο φίλο σας και ήταν γκέι και ο αδελφός του η οικογένεια δεν το γνωρίζει  θα τον προγραμματίσετε έτσι ώστε το bot να καταλάβει σε ποιον μιλάει; Πρόκειται για ένα δύσκολο πρόβλημα από τεχνική και ηθική άποψη.

Υπάρχουν πολλές ηθικές δυσκολίες. Ο ερευνητής Karl Okhman του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, δημοσίευσε ένα άρθρο που ονομάζεται Eternime και Replika. Προειδοποιεί ότι οι αλγόριθμοι, όπως γνωρίζετε, μπορούν να λειτουργήσουν απρόβλεπτα.

Θυμηθείτε τι συνέβη με το chat boot της Microsoft Tay στο Twitter. Μέσα σε λίγες ώρες, έγινε ρατσιστής και Ολοκαυτώματος 
αρνούμενος φανατικός. Πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν συμβαίνει με τα bots chat που ισχυρίζονται ότι αντικαθιστούν ένα πραγματικό άτομο;

Ο Ursache αναγνωρίζει ότι τα bots chat που ανταποκρίνονται στα ερεθίσματα είναι ένα ηθικό παζλ. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό πρέπει να μελετηθεί.




Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !