Με το εμφύτευμα εγκεφάλου BrainGate2, οι παραλυτικοί μπορούν να ελέγξουν τα gadget

0
Χάρη στα εμφυτεύματα του εγκεφάλου με το BrainGate2, οι παράλυτοι άνθρωποι θα μπορούν να ελέγχουν τα συμβατικά gadgets με τη δύναμη της σκέψης.   
Κατά τη διάρκεια της μελέτης, οι συμμετέχοντες ήταν σε θέση να "στείλουν σκέψεις" χρησιμοποιώντας "τη δύναμη της σκέψης" και να χρησιμοποιούν το πρόγραμμα περιήγησης η να παίζουν μουσική σε μη τροποποιημένες συσκευές.

Η μελέτη περιελάμβανε τρεις πλήρως παραλυμένους ανθρώπους οι οποίοι μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν μη τροποποιημένα ταμπλετ για να συζητήσουν με φίλους, να περιηγηθούν στο διαδίκτυο και να ακούσουν μουσική χρησιμοποιώντας μια σειρά ηλεκτροδίων που ονομάζονται BrainGate2. Τα αποτελέσματα μπορεί να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη ζωή των ανθρώπων που πάσχουν από νευρολογικές παθήσεις, τραυματισμούς ή απώλεια των άκρων.

Το σύστημα BrainGate2 χρησιμοποιούν μια σειρά από μικροηλεκτρόδια που εμφυτεύονται στον εγκέφαλο, τα οποία αποκωδικοποιούν τα νευρικά σήματα σε πραγματικό χρόνο που σχετίζονται με την πρόθεση να μετακινηθεί το άκρο. Οι εθελοντές που συμμετείχαν στη μελέτη τους εμφυτεύτηκαν ηλεκτρόδια σε μια περιοχή του εγκεφάλου που βοηθά στον έλεγχο της κίνησης. Με κάποια εγκεφαλική δραστηριότητα, ο δρομέας στην οθόνη δισκίου κινήθηκε.


Οι συμμετέχοντες στη μελέτη ήταν σε θέση να εκτελέσουν μια σειρά κοινών ψηφιακών εργασιών, όπως την περιήγηση στο διαδίκτυο και την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ένας από τους συμμετέχοντες επέλεξε τα προϊόντα στο ηλεκτρονικό κατάστημα και έπαιξε στο ψηφιακό πιάνο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η τεχνολογία εμφύτευσης μικροϋπολογιστών στον εγκέφαλο υπήρχε εδώ και αρκετά χρόνια. Ωστόσο, σε αυτή τη μελέτη, οι δημιουργοί του BrainGate2 κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν τη δραστηριότητα του εγκεφάλου για να ελέγξουν τα μη τροποποιημένα, συμβατικά gadgets.



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !