Η Samsung ζητά συγνώμη και θα αποζημιώσει τους εργαζομένους που νόσησαν με πολλές μορφές καρκίνου λόγο της εργασίας τους

0
Μετά από 11 χρόνια διαμάχης στα δικαστήρια, η Samsung ζήτησε συγγνώμη για τη δημιουργία ενός μη ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος που έχει, αποτέλεσμα του οποίου ένας αριθμός εργαζομένων νόσησαν με λευχαιμία και άλλα είδη καρκίνου.
Η εταιρεία υποσχέθηκε να αποζημιώσει για τη ζημία όλους τους άρρωστους εργαζόμενους έως το 2028.

Αυτή τη δήλωση πραγματοποίησε ο Γιόγκο της Νότιας Κορέας λίγες εβδομάδες μετά την επίτευξη τελικής συμφωνίας με την εταιρεία Banolim, που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των πρώην υπαλλήλων της Samsung και των οικογενειών τους.

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Σεούλ, η Samsung με τον Kinam Kim, πρόεδρος του τμήματος της Samsung, αναγνώρισε ότι η εταιρεία δεν μπόρεσε να «διαχειριστεί αποτελεσματικά τις απειλές για την υγεία» στο εργοστάσιο δημιουργίας ημιαγωγών και υγρών κρυστάλλων. Η κορεατική οργάνωση των ακτιβιστών Sharps κατέγραψε περισσότερες από 200 μεμονωμένες περιπτώσεις όπου οι εργαζόμενοι αρρώστησαν ενώ εργάζονταν στα εργοστάσια της Samsung. Σύμφωνα με την εταιρεία, περίπου 70 από αυτούς τους εργάτες πέθαναν.

Η υπόσχεση της αποζημίωσης σημαίνει το τέλος μιας δεκαετούς στάσης μεταξύ της εταιρείας και των πρώην υπαλλήλων της. Η διαμάχη ξεκίνησε το 2007, όταν ο ταξιτζής Hwan Sang-gi αρνήθηκε να δεχτεί αποζημίωση από την εταιρεία για το θάνατο της 23χρονης κόρης του, η οποία πέθανε από λευχαιμία μετά την εργασία στο εργοστάσιο της Samsung. Το 2014, ο κορεατικός κολοσσός παραδέχθηκε ότι δεν θα μπορούσε να λύσει τα προβλήματα των εγκαταστάσεών του και ξεκίνησε ένα ταμείο που πρέπει να καταβάλει (περίπου 85,8 εκατ. Δολάρια ΗΠΑ) ως αποζημίωση για τους εργαζομένους που εκτίθενται σε επικίνδυνες συνθήκες εργασίας.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !