Αυτές είναι οι εταιρείες που αγοραστήκαν απο την Apple το 2018

0
Εκτός από το γεγονός ότι η Apple έχει ενημερώσει σχεδόν όλα της τα προϊόντα, η εταιρεία αγόρασε επίσης περισσότερες από μία εταιρίες το 2018. 


Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια η Apple πολύ σπάνια επιβεβαιώνει τις αγορές νέων εταιρειών. Αντ 'αυτού, οι εκπρόσωποί της δίνουν συνήθως ένα τυποποιημένο σχόλιο που εξηγεί ότι «από καιρού εις καιρό η εταιρεία αγοράζει μικρές εταιρείες τεχνολογίας», αλλά δεν αποκαλύπτει συγκεκριμένους στόχους ή σχέδια. Επιπλέον, σε πολλές περιπτώσεις, λεπτομέρειες όπως το κόστος και το χρονοδιάγραμμα της εξαγοράς είναι άγνωστες.

Buddybuild

Ήδη στις αρχές του 2018 - 2 Ιανουαρίου - έγινε γνωστό ότι η Apple είχε αποκτήσει την υπηρεσία ανάπτυξης εφαρμογών Buddybuild. Η Buddybuild είναι μια εταιρεία που εδρεύει στο Βανκούβερ του Καναδά, η οποία εξειδικεύεται σε εργαλεία ενσωμάτωσης για την ανάπτυξη εφαρμογών iOS.
Μετά την εξαγορά, η Buddybuild προσχώρησε στην ομάδα μηχανικών του Xcode της Apple για να δημιουργήσει "εκπληκτικά εργαλεία για προγραμματιστές του iOS". Ο στόχος της εξαγοράς ήταν η ενίσχυση της πλατφόρμας Apple Xcode.

Silicon Valley Data Science

Στις 19 Ιανουαρίου, η Bloomberg ανέφερε ότι η Apple έχει προσλάβει μια ομάδα ερευνητών δεδομένων από την Silicon Valley Data Science. Η κίνηση επικεντρώθηκε στην παροχή ανάλυσης δεδομένων σε μεγάλες εταιρείες, "βελτίωση των προβλέψεών τους, λειτουργική αποτελεσματικότητα και οι σχέσεις με τους πελάτες".

Παρόλο που η Apple δεν αγόρασε πλήρως την εταιρία, οι εκπρόσωποι της Apple δήλωσαν ότι είχαν προσλάβει αρκετές δεκάδες υπαλλήλους από την Silicon Valley Data Science. Φημολογείται ότι ένας από αυτούς τους υπαλλήλους ήταν ο γενικός διευθυντής της εταιρείας.

Texture

Στις 12 Μαρτίου, η Apple επιβεβαίωσε ότι είχε αποκτήσει τον δημοφιλή διανομέα ψηφιακών περιοδικών, Texture. Σχολιάζοντας την εξαγορά, ο αντιπρόεδρος της Apple, Eddie Q, δήλωσε ότι η εταιρεία εκτιμά την ποιότητα της δημοσιογραφίας από αξιόπιστες πηγές.

Η Texture έγινε μια από τις μεγαλύτερες εξαγορές της Apple το 2018. Από τη στιγμή της συναλλαγής, ο διανομέας περιοδικών μείωσε την τιμή μιας συνδρομής premium στα 10 δολάρια το μήνα και σταμάτησε να υποστηρίζει την εφαρμογή για τα Windows. Πιθανώς, η εφαρμογή θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο μέλλον της Apple News. Σύμφωνα με φήμες, η εταιρεία από το Cupertino θα ξεκινήσει μια υπηρεσία συνδρομής για ειδήσεις την άνοιξη του 2019.

Akonia Holographics


Στις 29 Αυγούστου, έγινε γνωστό ότι η Apple απέκτησε μια εταιρία που ασχολείται με τη δημιουργία φακών για γυαλιά ενισχυμένης πραγματικότητας, γνωστά ως Akonia Holographics. Η εταιρία, που ιδρύθηκε το 2012, διαθέτει περίπου 200 διπλώματα ευρεσιτεχνίας σχετικά με τεχνολογίες και οθόνες για γυαλιά ενισχυμένης πραγματικότητας. Κατά τη διάρκεια της ύπαρξής της, έχει προσελκύσει περισσότερα από 11,6 εκατομμύρια δολάρια ως επένδυση, αλλά δεν είναι σαφές πόσο κοστίζει η αγορά αυτή απο την Apple.

Ίσως ο κατασκευαστής των iPhone να έχει αποκτήσει το Akonia Holographics για να δουλεύει σε γυαλιά ενισχυμένης πραγματικότητας ή κάποια άλλα ακουστικά που μπορεί να παρουσιαστούν στο μέλλον.

Shazam

Η Apple ανακοίνωσε την αγορά του Shazam τον Δεκέμβριο του 2017, αλλά μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου του 2018 η συμφωνία έκλεισε επισήμως λόγω ρυθμιστικών θεμάτων στην Ευρώπη. Αργότερα, η εταιρεία από το Cupertino ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εξαγοράς στο δελτίο τύπου της και ότι η Shazam θα "απελευθερωθεί" από τη διαφήμιση σε όλους τους χρήστες.

Η Apple υπόσχεται βαθύτερη ενσωμάτωση της Shazam στο iOS και την Apple Music, τα οποία είναι πιθανό να δούμε το 2019 με την κυκλοφορία του iOS 13.

Spektral

Αυτή είναι μια άλλη συναλλαγή που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017, αλλά τα νέα της εξαγοράς δεν επιβεβαιώθηκαν μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2018. Η εφαρμογη της Δανίας ειδικεύτηκε στο λογισμικό για τον ψηφιακό διαχωρισμό ανθρώπων και αντικειμένων.

Λέγεται ότι η αγορά εκτιμάται σε περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια, αν και η Apple δεν το επιβεβαίωσε. Πιθανότατα, η εταιρεία εξαγόρασε το Spektral να χρησιμοποιεί τεχνολογίες εκκίνησης στην εφαρμογή Camera στο iOS, καθώς και σε προγράμματα όπως Clips, Final Cut Pro και iMovie.

Dialog

Στις 10 Οκτωβρίου, η Apple και η Dialog ανακοίνωσαν μια πολυετή συμφωνία βάσει της οποίας η Apple θα λάβει άδειες χρήσης τεχνολογιών Dialog - κατασκευαστής ημιαγωγών που από καιρό αποτελεί μέρος της αλυσίδας εφοδιασμού μιας εταιρείας στο Cupertino. Ο κατασκευαστής iPhone έκανε μια προπληρωμή 300 εκατομμυρίων δολαρίων στη συναλλαγή και πρέπει να πληρώσει άλλα 300 εκατομμύρια δολάρια για να ολοκληρώσει την αγορά τα επόμενα τρία χρόνια.

Επιπλέον, η Apple ανακοίνωσε ότι είχε προσλάβει περίπου 300 υπαλλήλους του Dialog.

Asaii

Στις 15 Οκτωβρίου, τα ΜΜΕ ανέφεραν ότι η Apple είχε αποκτήσει την Asaii, εταιρεία που ασχολείται με τη μουσική ανάλυση. Η κίνηση υποστήριξε ότι ήταν σε θέση να "εντοπίσει τους μελλοντικούς κορυφαίους μουσικούς δέκα εβδομάδες προτού φτάσουν στην κορυφή της λίστας". Στην πραγματικότητα, η εταιρεία από το Cupertino προσέλαβε τους ιδρυτές μιας εταιρείας και δεν την αγόρασε.

Slik Labs

Στις 20 Νοεμβρίου, πολλές αξιόπιστες δημοσιεύσεις ανέφεραν ότι η Apple απέκτησε την Silk Labs, μια εταιρία που παράγει κάμερες με τεχνητή νοημοσύνη. Πιθανώς, η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε στις αρχές του έτους, αλλά μέχρι τον Νοέμβριο δεν ήταν γνωστό.
Το Silk Labs ιδρύθηκε το 2015 από τρεις πρώην υπαλλήλους της Mozilla για να δημιουργήσουν μια τεχνητή νοημοσύνη που παρέχει μέγιστη προστασία για εμπιστευτικά δεδομένα χρηστών.

Πλατφόρμα

Η τελευταία εξαγορά της Apple το 2018 ήταν το Platoon. Η εκκίνηση ιδρύθηκε το 2016 από τον «βετεράνο» του τμήματος iTunes, Denzil Feigelson, ο οποίος εργάστηκε στην Apple για περισσότερα από 15 χρόνια.

Αυτή η αγορά σχετίζεται με την πρόσληψη των δημιουργών της εκκίνησης Asaii και των σχεδίων της Apple για την ανάπτυξη της Apple Music.
Συμπέρασμα

Η Apple έκανε αρκετές αξιοσημείωτες εξαγορές το 2018, μεταξύ των οποίων μπορεί να εντοπιστεί η Texture και το Shazam, καθώς και μια διαπραγμάτευση αξίας 600 εκατομμυρίων δολαρίων με το Dialog. Ωστόσο, η απορρόφηση των μικρών νεοσύστατων επιχειρήσεων δείχνει το αυξανόμενο ενδιαφέρον του κατασκευαστή του iPhone σε δεδομένα, αναλύσεις και τεχνητή νοημοσύνη.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !