Κινεζικές σχολές παρακολουθούν τους σπουδαστές με τις "έξυπνες στολές"

0
Με άρθρο που δημοσιεύθηκε την περασμένη Πέμπτη από τα κρατικά του Μ.Μ.Ε. Global Times, ένδεκα σχολεία στη νοτιοδυτική επαρχία Guizhou και στη γειτονική Αυτόνομη περιφέρεια του Guangxi Zhuang έχουν αναγκάσει τους φοιτητές να φορούν "έξυπνες στολές" από την τοπική τεχνολογία της Guanyu Technology. 
Οι στολές περιέχουν δύο αισθητήρες που μπορούν να παρακολουθήσουν την ακριβή θέση των μαθητών και να παρακολουθήσουν τη συμπεριφορά τους, για παράδειγμα ενεργοποιώντας ένα συναγερμό αν διαπιστώσουν ότι οι μαθητές έχουν κοιμηθεί στην τάξη ή εάν εγκαταλείψουν το σχολείο χωρίς άδεια.

Όταν οι φοιτητές φορούν τις στολές, «οι αρχές του σχολείου λαμβάνουν τα ακριβή χρονικά περιθώρια για την είσοδο και έξοδο τους και αποστέλλουν αυτόματα τα δεδομένα στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς», δήλωσε ο Lin Zongwu, διευθύνων σύμβουλος του σχολείου του Renhuai στην επαρχία Guizhou.

Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να δοκιμάσει καποιος να αλλάξει στολές με άλλους αφού ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου που εγκαθίσταται στην είσοδο του σχολείου αναγνωρίζει το πρόσωπο του μαθητή με τα δεδομένα που περιέχονται στα τσιπ της μπλούζας και ενεργοποιεί ένα συναγερμό αν εντοπιστεί ανωμαλία.

Το πείραμα έχει εφαρμοστεί για λίγο, τουλάχιστον από το φθινόπωρο του 2016 και λέγεται ότι έχει "αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό" τελευταία, αλλά δεν είναι όλοι ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα. Κάποιοι αναρωτιούνται «Είναι αυτό το σχολείο ή μια φυλακή;» ρώτησε ένας πολίτης στην πλατφόρμα κοινωνικών μέσων ενημέρωσης Sina Weibo , ενώ άλλος αναρωτιόταν εάν στο μέλλον οι ενήλικες, επίσης, θα κληθούν να φορούν τέτοια ρούχα.

Η Global Times εξήγησαν ότι οι στολές ενδέχεται να προκαλέσουν κάποιες ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής "καθώς το σύστημα μπορεί να εντοπίσει τους μαθητές ακόμη και σε μη σχολικές ώρες".

Σύμφωνα με τον Lin Zongwu, έγινε επιλογή να μην εντοπιστούν τα παιδιά έξω από το σχολείο, αλλά η τεχνολογία μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη όταν λείπουν ή παραμελούν τις τάξεις. Ακριβώς όπως το χαρακτηριστικό Find του iPhone σας.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !