H Qualcomm βυθίζει τη μετοχή της Apple που βαδίζει στη καταστροφή

0
Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Δευτέρας καθώς οι επενδυτές παραμένουν εγκλωβισμένοι στο κλίμα ανησυχίας για τις επιπτώσεις του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας στις οικονομίες των δύο χωρών και στην παγκόσμια ανάπτυξη.  
Οι δείκτες κατέγραψαν βαριές απώλειες την προηγούμενη εβδομάδα, με τον Dow Jones να υποχωρεί συνολικά 4,5%, εν μέσω έντονων ανησυχιών για τις ήδη τραυματισμένες σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας μετά τη σύλληψη της CFO του κινεζικού κολοσσού Huawei.
H οικονομική διευθύντρια της Huawei, η οποία συνελήφθη στις αρχές Δεκεμβρίου στο Βανκούβερ κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ, ζήτησε σήμερα να αφεθεί ελεύθερη επικαλούμενη προβλήματα υγείας.


Οι ΗΠΑ ζητούν την έκδοση της 46χρονης Μενγκ Ουάνγκζου την οποία κατηγορούν ότι απέκρυψε τις σχέσεις της εταιρείας της με μια επιχείρηση που προσπάθησε να πουλήσει εξοπλισμό στο Ιράν παρά το γεγονός ότι έχουν επιβληθεί κυρώσεις σε βάρος της χώρας αυτής.

 Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones μόλις τέσσερις κινούνται με θετικό πρόσημο και 26 με αρνητικό. Εξ' αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Intel στα 46,51 δολ. με άνοδο 0,27 δολ. ή σε ποσοστό 0,58%.

Ακολουθούν η IBM με κέρδη 0,47% στα 119,92 δολ. και η Microsoft στα 105,27 δολ. με άνοδο 0,46%.

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση είναι η Apple (-2,14%), η UnitedHealth Group (-1,75%) και η Goldman Sachs (-1,42%).

Οι βαριές απώλειες για τον τίτλο της Apple ακολουθούν την ανακοίνωση της Qualcomm Inc. ότι έχει πετύχει μια διαταγή κινεζικού δικαστηρίου κατά της Apple Inc. η οποία απαγορεύει την πώληση ορισμένων μοντέλων του iPhone στη χώρα.
Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η Apple παραβιάζει δύο πατέντες της Qualcomm και εξέδωσε προσωρινά μέτρα κατά της πώλησης των iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus και iPhone X, όπως ανακοίνωσε η Qualcomm.

Η απόφαση είναι μέρος μιας παγκόσμιας διαμάχης μεταξύ των δύο αμερικανικών εταιρειών για τα τέλη αδειοδότησης που χρεώνει η Qualcomm για τη χρήση τεχνολογίας που, σύμφωνα με την ίδια, υποστηρίζει τα συστήματα όλων των σύγχρονων τηλεφώνων.






Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !