Πώς να απενεργοποιήσετε την παρακολούθηση τοποθεσίας σε iPhone ή iPad

0
Σύμφωνα με την έρευνα του περιοδικού The New York Times, οι εφαρμογές μπορούν να συλλέξουν δεδομένα τοποθεσίας και να τα πουλήσουν σε διαφημιζόμενους, οπότε είναι χρήσιμο να ελέγξετε ποια προγράμματα έχουν πρόσβαση στην γεωγραφική περιοχή και αν θέλετε να τα εμποδίσετε. 
Μερικές φορές οι χρήστες συμφωνούν να παρέχουν πρόσβαση στον δέκτη GPS του smartphone και δεν αντιλαμβάνονται ότι η εφαρμογή μπορεί να πωλεί κρυφά πληροφορίες. Ευτυχώς, το iOS προσφέρει έναν υψηλό βαθμό ελέγχου σχετικά με τις εφαρμογές που μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τοποθεσίας.

Πώς να απενεργοποιήσετε πλήρως τις υπηρεσίες γεωγραφικού εντοπισμού

Το iOS σάς επιτρέπει να απενεργοποιείτε το GPS, όχι μόνο για εφαρμογές, αλλά και για υπηρεσίες συστήματος. Για να γίνει αυτό, πρέπει να κάνετε μερικά απλά βήματα:

Ανοίξτε τις "Ρυθμίσεις".
Μεταβείτε στην επιλογή "Απόρρητο" → "Υπηρεσίες γεωγραφικής κατανομής".
Μετακινήστε το διακόπτη εναλλαγής δίπλα στο στοιχείο "Υπηρεσίες γεωγραφικού εντοπισμού" στην ανενεργή θέση.
Μεταβείτε στο στοιχείο "Κοινή γεωγραφική θέση" και απενεργοποιήστε το.

Αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι σε αυτή την περίπτωση, καμία υπηρεσία δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το GPS στη συσκευή, συμπεριλαμβανομένου του "Find iPhone".

Πώς να απενεργοποιήσετε την παρακολούθηση τοποθεσίας για συγκεκριμένες εφαρμογές

Η πρόσβαση σε μια τοποθεσία μπορεί να είναι χρήσιμη σε ορισμένες εφαρμογές. Αλλά μην επιτρέπετε σε όλες τις εφαρμογές να παρακολουθούν την τοποθεσία, ειδικά εάν το πρόγραμμα δεν χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή.


Ανοίξτε τις "Ρυθμίσεις".
Μεταβείτε στην επιλογή "Απόρρητο" → "Υπηρεσίες γεωγραφικής κατανομής".
Επιλέξτε την εφαρμογή που θέλετε να ρυθμίσετε την πρόσβαση στο GPS για αυτό. Το σύστημα θα προσφέρει τρεις επιλογές: "Ποτέ", "Όταν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή" και "Πάντα". Το τελευταίο πρέπει να συμπεριληφθεί μόνο αν εμπιστεύεστε τον κύριο δημιουργό του έργου.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !